Trump, laude şi critici pentru Juncker

Data publicării:
jean-claude juncker shutterstock_579400999
Foto: Shutterstock

Donald Trump susţine că a convins Uniunea Europeană să discute despre tarifele vamale abia după ce a ameninţat că va taxa cu milioane maşinile vândute în Statele Unite.

Preşedintele american spune că a încercat de trei ori să negocieze cu Jean-Claude Juncker. Acesta ar refuzat până în momentul în care a fost ameninţată industria auto din Europa. Preşedintele Comisiei Europene a fost la Casa Albă, în iulie, şi s-a înţeles cu Donald Trump să discute despre eliminarea unor taxe comerciale. Măsuri concrete ar putea fi stabilite astăzi, la întâlnirea dintre comisarul european pentru Comerţ şi omologul său american.

Donald Trump: Jean-Claude este un tip dur. Este un tip foarte bun. Îmi place de el, dar e dur. Este foarte neplăcut, exact genul de om pe care îl vreau să negocieze pentru mine. Este o prăjiturică foarte tare. I-am spus că nu trebuie să mai renegociem. O să impunem direct tarife pe milioanele de maşini pe care le trimit în Statele Unite. Sincer, a venit din Europa în biroul meu atât de repede de nici nu ştiam că sunt avioane care zboară atât de repede.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri