Un bărbat care își construise un harem de sclave sexuale a fost condamnat. El se considera un „geniu”

Data actualizării: Data publicării:
keith reinere guru

Verdict în Statele Unite, într-un caz şocant. Liderul unei organizaţii de tip cult care menţinea zeci de femei într-o stare asemănătoare sclaviei a fost declarat vinovat de juriul unui tribunal din New York. Bărbatul în vârstă de 58 de ani riscă închisoarea pe viaţă pentru faptele sale. Îşi construise o reţea de influenţă care îi permitea să-şi menţină în harem de sclave sexuale, cărora le-a impus diete vecine cu înfometarea. Pe unele le-a şi însemnat cu electro-cauterul.

Raniere, care s-a prezentat ca fiind un savant, un geniu, este în realitate un maestru al manipulării, un escroc şi liderul criminal al unei organizaţii de tip cult, care implica trafic sexual, pornografie infantilă, extorcare, avorturi impuse, însemnare prin cauterizare, degradare şi umilire. Crimele lui şi ale complicilor săi au distrus căsnicii, cariere, averi şi vieţi”, spune Richard Donoghue, procuror.

Citiți și:  Nxivm, secta sexuală care a pătruns la Hollywood. „Guru” Keith Raniere riscă închisoarea pe viață

Procurorii au reconstituit o poveste sinistră. Keith Raniere a început să-şi desfăşoare activităţile sub paravanul unei organizaţii pe care a fondat-o în 2003. Obiectul de activitate declarat: dezvoltarea personală. În scurt timp a adunat un grup de 15-20 de adepte, pe care le-a transformat în sclavele sale sexuale. Una dintre ele avea doar 15 ani.

„Muţumită eforturilor acestor participane, crimele lui Keith Raniere au fost oprite şi victimelor sale în sfârşit li se face dreptate”, spune Richard Donoghue, procuror.

Mai târziu a decis să se extindă şi a înfiinţat o organizaţie paralelă, secretă, de tip piramidal. Pentru a fi acceptate, recrutele - de obicei femei înstărite - trebuiau să predea garanţii: materiale, cu potenţial compromiţător. Fotografii sau scrisori pe care organizaţia îşi rezerva dreptul să le publice dacă nu se supuneau sau încercau să plece. Victimele au povestit că au fost însemnate pe piele cu un electrocauter cu iniţialele "marelui maestru".

Am fost puţin surprins că a fost condamnat pentru fiecare cap de acuzare şi pentru fiecare acuzaţie de şantaj, dar a fost un caz cu o încărcătură emoţională foarte mare. Keith se declară în continuare nevinovat. Vrea să facă apel şi credem că avem temeiuri substanţiale pentru a face apel”, spune Marc Agnifilo, avocatul apărării.

În apărarea clientului său, avocatul a încercat să-i convingă pe juraţi că există o distincţie între ce este imoral şi ce este ilegal. O parte dintre membrele din vârful piramidei au fost şi ele inculpate împreună cu liderul lor. Spre deosebire de acesta, toate şi-au recunoscut vinovăţia.

Citiți și:  Actriță de la Hollywood, acuzată că racola femei pentru o sectă sexuală. Ce pedeapsă riscă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri