Un tren cu peste 70 de persoane la bord a deraiat pe un pod din Washington

Data actualizării: Data publicării:
tren

Un grav accident feroviar a avut loc în urmă cu puţin timp în Statele Unite. Un tren a deraiat, iar câteva dintre vagoanele au căzut de pe un pod, peste o autostradă aglomerată.

Mai mulţi pasageri au murit luni din cauza deraierii unui tren de călători pe un pod peste o autostradă din statul Washington, situat în nord-vestul SUA, a anunţat purtătorul de cuvânt al şerifului districtului Pierce, Ed Troyer, într-o conferinţă de presă, transmit Reuters şi AFP citat de Agerpres.

Oficialul a adăugat că nu s-au înregistrat victime din rândul şoferilor de pe autostradă. Un număr de 77 de persoane au fost spitalizate în urma acestui incident.

Accidentul s-a produs în localitatea DuPont, la nord de oraşul Olympia, a indicat pe Twitter şeriful districtului Pierce, unde a avut loc incidentul.

Potrivit publicaţiei The News Tribune, accidentul a avut loc în jurul orei 07:30 (15:30 GMT), cauzând rănirea mai multor persoane şi închiderea secţiunii respective a autostrăzii Interstate 5.

Trenul urma să părăsească oraşul Seattle la ora locală 06:00 (14:00 GMT) şi să sosească la Portland, în statul Oregon, la 09:20 (17:20 GMT), potrivit programului rutelor feroviare ale Amtrak.

O fotografie postată pe Twitter de purtătorul de cuvânt al poliţiei statului Washington arăta un vagon răsturnat parţial pe autostradă şi un altul suspendat peste balustrada podului de cale ferată.

La bordul trenului se aflau peste 70 de pasageri, potrivit Departamentului de Transporturi al statului Washington.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri