Uraganul Matthew | Mărturia unui român din SUA

Data publicării:
uragan matthew iss

Un preot român din Jacksonville, unul dintre oraşele cele mai afectate de uragan, a povestit, în direct la Digi24, cum au fost momentele în care furtuna a ajuns în zonă. Bărbatul s-a numărat printre cei care și-au părăsit casele și au plecat într-o zonă sigură. 

„Eu şi familia locuim într-o zonă în care s-a evacuat. Am plecat. Ar fi fost obligatoriu pentru toată lumea, însă nimeni nu te forţează. Noi am ales să plecăm, lăsând casa baricadată cu obloane de metal şi saci de nisip în faţa uşilor. Sperăm mâine de dimineaţă să mergem către casă. Urmărim buletinele de ştiri, lucrurile s-au îmbunătăţit. Eu ca preot al comunităţii, chiar în ultimele ore, am primit din partea multora mesaje şi întrebări în ce stare mă aflu, eu şi familia mea, locuind într-o zonă evacuată. Duminică la biserică, când ne vom întâlni mai mulţi, atunci vom împărtăşi experienţe zilelor ce s-au consumat”, a spus preotul.

Bilanț cumplit: 877 de morți în Haiti, 5 în Florida

Uraganul Matthew a lăsat în urma lui 877 de morți doar în Haiti. În Florida, pe unde ciclonul a trecut cu o forţă nimicitoare, este stare de urgenţă. 5 oameni au murit şi zone întregi au fost devastate. Peste două milioane de americani au fugit din calea urgiei.

Furtuna a adus a adus valuri mari, vânt puternic, de peste 160 de kilometri pe oră şi inundaţii, mai ales pe coasta de est a Floridei. Peste 1 milion de oameni sunt fără energie electrică.

Vestea bună este că, pe măsură ce avansează spre nord, Matthew scade în intensitate. Chiar şi aşa, ar putea fi a doua cea mai costisitoare furtună din istoria Statelor Unite. Asigurătorii estimează pagubele materiale la peste 25 de miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri