Uraganul Matthew | 343 de morți în Haiti și Republica Dominicană

Data actualizării: Data publicării:
uragan matthew iss

Uraganului Matthew a lăsat o catastrofă în urma sa: 343 de oameni şi-au pierdut viaţa în Haiti şi în Republica Dominicană. Furtuna avansează spre nord şi urmează să lovească în plin statul american Florida. Vântul bate cu cel puţin 210 kilometri pe oră, ceea ce face din Matthew cel mai puternic uragan care ameninţă direct Statele Unite în ultimii 10 ani. Peste 12 milioane de americani sunt în calea furtunii de grad 4. De asemenea, un expert în uragane estimează că Matthew ar putea lovi în Florida chiar lângă baza NASA de la Cape Canaveral.

Cel puţin 12 milioane de americani sunt în calea uraganului Matthew. Patru state americane sunt ameninţate de furtună. În Florida, Georgia şi Carolina de Sud au fost deschise deja adăposturi pentru oamenii evacuaţi. Cel mai mare pericol este în statul Florida, care ar putea fi lovit în plin.

Guvernatorii statelor Florida și Georgia au avertizat populația care se află în zona de evacuări că este foarte important să plece cât mai rapid.

De-a lungul coastei, valurile sunt aşteptate să depăşească 3 metri înălţime. 3500 de soldaţi ai gărzii naţionale, jumătate din efectivul total au fost mobilizaţi, pentru a ajuta oamenii să ajungă la adăpost.

Meteorologiii amerincani spun că Matthew poate fi cea mai puternică furtună care loveşte nord-estul Floridei în 118 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri