VIDEO. Incident înaintea conferinței de presă Trump-Putin

Data actualizării: Data publicării:
incident helsinki

Cu câteva minute înainte să înceapă conferința comună de presă a președinților Donald Trump și Vladimir Putin, la Helsinki, ziariștii care așteptau în sală au fost martorii unui incident. 

ACTUALIZARE.  Bărbatul evacuat este unul dintre jurnaliştii acreditaţi la summit. El s-a ridicat de pe scaun şi a strigat că armele nucleare ar trebui interzise complet. Agenţii de securitate l-au imobilizat şi apoi l-au evacuat pe jurnalistul protestatar, în timp ce colegii săi au filmat momentul de agitaţie. În ceea ce-l priveşte, după o scurtă rezistenţă, protestatarul s-a lăsat scos din sala de conferințe, fără să se împotrivească sau să le pună alte probleme agenţilor de securitate.


Un bărbat, probabil un activist, care avea în mână niște hârtii pe care se putea vedea scris mare „nuclear” a încercat să vorbească și să strige ceva, dar imediat a fost imobilizat și scos afară din sală cu ajutorul agenților de securitate. Bărbatul, cu părul alb, îmbrăcat în costum, care putea fi ușor confundat cu un ziarist, nu a opus rezistență. Urmăriți momentul în imaginile de mai sus.

Donald Trump şi Vladimir Putin au prima lor întâlnire bilaterală, găzduită de palatul prezidenţial din capitala Finlandei. Este un summit pregătit şi aşteptat de mult timp, despre care se discută încă de la momentul învestirii în funcţie a președintelui american, în urmă cu un an şi jumătate. Kremlinul numeşte această întâlnire principalul eveniment al verii şi o întâlnire de o mare importanţă pentru întreaga lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri