VIDEO. Pactul propus de autorul masacrului din Florida pentru a scăpa de pedeapsa cu moartea

Data actualizării: Data publicării:
atacator florida

Asasinul de la liceul din Florida avea un trecut violent în şcoala în care a comis masacrul de săptămâna trecută. Nikolas Cruz a fost filmat în timp ce se bătea cu alţi colegi în curtea liceului, cu aproape un an înainte să ucidă 17 elevi şi profesori.

Îmbrăcat într-un tricou alb, tânărul devenit asasin este filmat de un alt elev al liceului cum se luptă cu alţi colegi. În urma acestei încăierări, Nikolas Cruz a fost suspendat două zile, ulterior fiind exmatriculat.

Pe de altă parte, supravieţuitorii atacului mortal de săptămâna trecută au început o campanie împotriva armelor de foc. Tinerii anunţă că vor organiza un marş la Washington pentru a cere legi mai stricte.

Howard Finkelstein, avocat public al biroului desemnat din oficiu pentru a-l reprezenta pe Nikolas Cruz, a declarat că au existat, de-a lungul timpului, mai multe semnale că adolescentul era instabil psihic și violent. Finkelstein a mai dezvăluit că tânărul le-a propus procurorilor un pact: este de acord să pledeze vinovat, dacă procurorii sunt de acord să nu ceară pedeapsa cu moartea.

„Acest caz nu mai este despre dacă a făcut-o sau nu. Nu dacă trebuie eliberat. Ar trebui să moară sau să fie condamnat la închisoare pe viață - despre asta e vorba. El nu va mai vedea niciodată lumina zilei și nici nu ar trebui să o mai vadă. Dar eu, personal, sunt furios că am eșuat să identificăm această problemă în societatea noastră și să facem ceva în legătură cu ea”, a mai spus Finkelstein.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri