VIDEO. Obama a grațiat ultimii curcani

Data publicării:
President Obama Pardons National Thanksgiving Turkey
WASHINGTON, DC - NOVEMBER 25: U.S. President Barack Obama (C) "pardons" Abe, a 42-pound male turkey during a ceremony with National Turkey Federation Chairman Jihad Douglas (R) and turkey farmer Joe Hedden in the Rose Garden at the White House November 25, 2015 in Washington, DC. In a tradition dating back to 1947, the president pardons a turkey, sparing the tom -- and his alternate -- from becoming a Thanksgiving Day feast. This year, Americans were asked to choose which of two turkeys would be pardoned and to cast their votes on Twitter. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Barack Obama a graţiat ultimii curcani de Ziua Recunoştinţei din timpul mandatului său la Casa Albă. Ambele păsări albe au beneficiat de clemenţa preşedintelui american şi n-au mai ajuns in farfurie. Dar Statele Unite au şi un preşedinte-ales, Donald Trump. În primul său mesaj de Ziua Recunoştinţei de când a câştigat alegerile, miliardarul republican a făcut apel la unitate pentru reconstrucţia ţării.

Tot, te graţiez de la masa de Ziua Recunoştinţei şi sperăm să ai parte de o experienţă minunată în refugiul de curcani. Vreau să mă gândesc şi la curcanii curajoşi care nu au fost aşa de norocoşi, care nu au prins trenul către libertate, care şi-au înfruntat soarta cu curaj şi sacrificiu şi care au dat dovadă că nu au fost găini (n.r – laşi)”, a spus președintele Barack Obama

Aceasta este ultima Zi a Recunoştinţei pe care familia Obama o petrece la Casa Albă, având în vedere că din ianuarie, Donald Trump îşi va prelua mandatul. Preşedintele-ales a trimis deja primul său mesaj dedicat acestei populare sărbători americane.

Mă rog ca de această Zi a Recunoştinţei să începem să vindecăm rupturile dintre noi. Emoţiile sunt încă vii, iar tensiunile nu dispar peste noapte. Această campania electorală istorică s-a terminat, dar acum începe marea campanie naţională de reconstrucţie a ţării noastre. Dumnezeu să vă binecuvânteze şi Dumnezeu să binecuvânteze America!”, a fost mesajul lui Donald Trump pentru americani.

Ziua Recunoştinţei aminteşte de prima recoltă pe care pelerinii, un grup de colonişti din Anglia, au strâns-o în Lumea Nouă. Tradiţia spune că acest eveniment a fost celebrat cu o masă festivă la care au fost invitaţi şi indieni americani.

Ziua Recunoştinţei este o sărbătoare federală de mai bine de 150 de ani şi este marcată mereu în a patra zi de joi din noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri