Washington Post: Trump, avertizat să nu-l felicite pe Putin pentru realegerea sa

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Campaigns In Chicago
CHICAGO, IL - SEPTEMBER 28: Donald Trump speaks with Polish-American community members at the Polish National Alliance in Chicago on September 28, 2016 in Chicago, Illinois. Trump will be campaigning today in Iowa and Wisconsin. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

Donald Trump a fost avertizat să nu-l felicite pe Vladimir Putin pentru realegerea sa, a scris Washington Post. Potrivit cotidianului, în informările care au ajuns pe masa preşedintelui, consilierii au scris cu majuscule: "NU-L FELICITA".

Liderul de la Casa Albă a decis să nu respecte acest sfat. Mai mult, Donald Trump a ignorat şi îndemnul de a vorbi cu Vladimir Putin despre otrăvirea lui Serghei Skripal, fostul spion rus din Marea Britanie. O poziţie total diferită de cea a preşedintelui are Departamentul de Stat de la Washington.

Instituţia a criticat Moscova pentru modul în care s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale ruseşti şi a reiterat sprijinul pentru Londra în cazul Skirpal.

Donald Trump: Am avut o conversaţie bună şi probabil că ne vom vedea în viitorul apropiat pentru a discuta despre cursa înarmării, care scapă de sub control, dar nu vom permite nimănui niciodată să aibă, nici de departe, ce avem noi.

Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat: Echipa OSCE a notat că alegerile din Rusia au avut loc într-un mediu politic şi legislativ extrem de controlat, caracterizat de presiune continuă asupra vocilor critice. Restricţiile impuse drepturilor fundamentale au dus la lipsa unei competiţii reale şi la un scrutin dezechilibrat. Avem toate motivele să credem că aceste concluzii sunt corecte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri