Atac la Manchester | Patru persoane, inclusiv fratele atacatorului, arestați

Data actualizării: Data publicării:
<> on October 4, 2015 in Manchester, England.
Foto: Gulliver/ Getty Images

Poliția britanică a anunțat că trei bărbați au fost arestați în ancheta privind atacul de la Manchester. Anunțul vine la scurt timp după ce secretarul de stat britanic Amber Rudd a spus că „probabil” atacatorul sinucigaș nu a acționat singur. Fratele teroristului Salman Abedi a fost arestat în cursul zilei de marți, au confirmat autoritățile. 

Poliţia britanică a confirmat că una dintre cele patru persoane arestate pentru atentatul de luni, de la Manchester, este fratele lui Salman Abedi, presupusul autor al atacului. Potrivit presei britanice, bărbatul a fost arestat marţi. 

Autoritățile britanice au confirmat, ieri, că Salman Abedi, un britanic de origine libiană, a fost autorul atacului de luni, la Manchester, care s-a soldat cu 22 de morți și 59 de răniți. Inițial poliția britanică nu a dorit să face publice detalii despre agresor, însă oficiali americani au spus numele acestuia jurnaliștilor, o gafă care a fost criticată de secretarul de stat Amber Rudd.  Informația era una sensibilă, întrucât ancheta este în plină desfășurare și poliția încearcă să îi găsească pe complicii agresorului. 

De asemenea, forţele de ordine au publicat filmul intervenţiei de luni, în urma atacului, scrie News.ro.

Astfel, la ora locală 22.33 (00.33 ora României) a fost înregistrat primul apel către forţele de ordine, privind o posibilă explozie şi mai multe persoane rănite. La 10.39 (00.39 ora României), la faţa locului a ajuns prima echipă de intervenţie în situaţii de urgenţă.

În decurs de numai câteva minute, până la 22.39 (00.39 ora României), s-au înregistrat 28 de apeluri la numărul de urgenţă, din partea celor de la spectacol, iar în prima oră după atac, numărul apelurilor a fost de aproape 300. La 22.46 (00.46 ora României), Poliţia Transporturilor confirm că există numeroase victime în Manchester Arena. Tot atunci, autorităţile închid drumurile din zonă, iar poliţia decide să trateze incidentul drept un atac terorist.

Nivelul de alertă în Marea Britanie a fost ridicat la critic, în urma atacului terorist, de la Manchester Arena. Anunţul a fost făcut de premierul Theresa May, într-un discurs pentru naţiune. Tot ea a anunţat că, militari înarmaţi vor fi mobilizaţi pe străzi şi în locurile aglomerate pentru că există posibilitatea ca suspectul să fi făcut parte dintr-o celulă mai mare. 

Astfel, Guvernul a decis ca aproximativ 1.000 de militari să fie desfăşuraţi în mai multe locuri publice din ţară, pentru a evita noi atacuri teroriste, după cel de la Manchester Arena. În total, 3.800 de ofiţeri suplimentari vor patrula pe străzile din Regatul Unit.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri