Angela Merkel anunță că nu va schimba politica privind imigrația

Data publicării:
angela merkel GettyImages-501418382-2
Foto: Guliver / GettyImages

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Teroriștii vor să răspândească ura şi teama între culturi, vor să promoveze ura între religii. Ne opunem ferm acestui lucru!”

Mesajul cancelarului german vine după aproape două săptămâni de atacuri. Fie că vorbim de cel care a vizat trenul din Wurzburg, de sinucigaşul din Ansbach sau de adolescentul criminal din Munchen, ţara a trecut prin momente grele. Momente care nu o vor îngenunchea, dă asigurări Angela Merkel.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Faptul ca atacatorii din Wurzburg şi Ansbach sunt refugiaţi înseamnă o bătaie de joc la adresa ţării care i-a primit, la adresa voluntarilor care i-au ajutat pe refugiaţi atât de mult.”

Şi pentru că tot vorbim de atacul din Ansbach, au apărut noi informaţii despre sirianul care s-a aruncat în aer duminica trecută. În 2013, el a fost intervievat de două ori de televiziunea națională bulgară, unde a mărturisit că a fost profesor de matematică în ţara sa. A plecat de acolo după moartea familiei sale şi a ajuns în Bulgaria.

Mohammed Daleel, teroristul din Ansbach: „Trăiesc în condiţii foarte grele, prietenii din centrul de refugiaţi din Gorna Banya mi-au dat ce le-a rămas lor din porţiile de apă şi mâncare.”

În Bulgaria, Mohammed ar fi fost racolat de gruparea Stat Islamic şi trimis în Germania, unde s-a aruncat în aer în apropierea locului unde avea loc un festival de muzică.

Joachim Herrmann, ministrul bavarez de Interne: „Conversația pe care a avut-o arată că o organizaţie islamistă din Orientul Mijlociu este în spatele individului, dar nu vă pot spune despre ce organizaţie este vorba.”

Între timp, poliţiştii germani au prevenit o noua varsare de sânge. Ei au arestat un adolescent de 15 ani care planuia un atac în școala în care învăța. Și mai îngrijorător este faptul că băiatul coresponda cu tânărul de 18 ani care a ucis săptămâna trecută nouă oameni la Munchen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri