Apelul unui copil din autobuzul incendiat în Milano. „Mamă, suntem în autobuz, o să ne omoare”

Data publicării:
copii milano

Un băiat de 10 ani este eroul Italiei. Datorită lui, elevii luaţi ostatici de un şofer într-un autobuz şcolar la Milano au scăpat cu viaţă. A reuşit să se elibereze din chingile cu care fusese legat de scaun şi să-şi sune mama. Cazul este considerat un act de terorism, iar şoferul riscă ani grei de închisoare.

-Mamă, suntem în autobuz, o să ne omoare!

-Cum?! Cine ucide?

-Ne duc într-un loc necunoscut, nu știm unde ne duc cu autobuzul. Şoferul spune că ne omoară.

Curajul unui copil de 10 ani a dus la salvarea colegilor săi şi a însoţitorilor aflaţi în autobuzul sechestrat şi apoi incendiat de şofer. Băiatul a reuşit să se elibereze din corzile de plastic cu care fusese legat şi să dea alerta.

Eram toți foarte speriați, pentru că a fost îngrozitor. El a golit aceste canistre de benzină și ne-a legat pe toți. Ne-a luat toate telefoanele ca să nu anunțăm Poliția, dar unul dintre telefoanele colegilor mei a căzut și eu mi-am eliberat mâinile, chiar m-am rănit când am făcut asta, am fost să-l iau și am sunat carabinierii”, spune băiatul.

Clipele groaznice cu greu vor fi uitate de supravieţuitori.

Spunea încontinuu că, dacă poliţiştii mă împușcă, acest loc o să explodeze. Spunea că trebuie să murim toți, pentru că așa cum au murit cele trei fiice ale lui, trebuie să murim și noi în același mod.

Numai urmele de foc mai amintesc de evenimentul de ieri. Aceasta e o stradă foarte circulată de la periferia oraşului Milano şi locul în care mă aflu eu în acest moment este la mai puţin de 10 km de aeroport, 8-10 minute de mers cu maşina, foarte aproape de locul în care bărbatul ar fi vrut să-şi pună în aplicare planul care a şocat această ţară.

Șoferul susţine că a comis gestul ca să-i răzbune pe imigranţii africani care mor în Marea Mediterană, în drum spre Europa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri