Atac în inima Europei | Cristian Pîrvulescu: Scopul atacului a fost să genereze panică în interiorul instituțiilor europene 

Data publicării:
COMISIA EUROPEANA

„Stații care sunt pe aceeași linie de metrou. Cei care folosesc aceste stații de metrou sunt funcționari de la instituțiile europene. Este evident că au vrut să creeze panică în interiorul instituțiilor europene. Este o acțiune care survine după arestările de vineri seară. Pare să surprindă autoritățile belgiene. Autoritățile belgiene nu au avut suficient de multe informații înainte pentru a acționa să prevină atacurile”, a declarat Cristian Pîrvulescu. 

De asemenea, analistul politic a precizat că un act terorist este foarte dificil de anticipat, chiar și de autorități, dacă nu există toate informațiile. 

„Este destul de ficil de anticipat un act terorist dacă nu ai toate info. Așa s-a întâmplat la Paris în noiembrie, la Charlie Hebdo. Aceste grupuri încearcă să creeze dezordine în anumite state europene. Este vorba de state care au bombardat regiunile DAESH (n.red. denumirea grupării teroriste Stat Islamic în limba franceză) din Siria”, a spus Cristian Pîrvulescu. 

Totodată, și analistul politic a declarat că nu există niciun fel de control la intrarea în Aeroport și nici în metrouri. 

„Nu există niciun fel de control când intri în Aeroport nici în stațiile de metrou. Nu există un control care să verifice dacă ai armament. Sunt militari la fața locului, patrulează, dar nu fac niciun fel de cotnrol, fac doar o verificare a profilului unor indivizi”, a spus Pîrvulescu. 

Referitor la arestarea celui mai căutat terorist din Europa, Salah Abdeslam, Cristian Pîrvulescu a declarat că toate informațiile pe care le dă acesta trebuie privite cu rezerve și corelate cu alte informații. 

„Nu a reacționat în niciun fel militar. După ce în mod preventiv au tras la picior a fost la dus la spital și de sâmbătă colaborează cu autoritățile belgiene și transmite o mulțime de informații. Aceste informații trebuie privite cu rezerve. Trebuie corelate cu alte informații care există. Ar fi pregătit după Paris ceva asemănător la Bruxelles”, a spus analistul politic. 

Bruxelles-ul a fost ținta unui atac terorist în această dimineață. Două explozii au avut loc la Aeroportul din Bruxelles și alte patru explozii la mai multe stații de metrou din capitala Belgiei. 

Autoritățile au confirmat 13 morți și 35 de răniți. 

Premierul Belgiei şi câţiva membri ai cabinetului au fost duşi într-un clădire sigură, la o adresa necunoscută. Acolo este o celulă de criză şi de acolo urmăresc situaţia. Câţiva români erau la aeroportul Bruxelles în momentul exploziilor şi au reuşit să scape cu viaţă.  

Citiți și: 
Reacția lui Klaus Iohannis după exploziile de la Bruxelles           
C.T.Popescu: Așa ceva se poate întâmpla și pe Aeroportul Otopeni  
Fostul europarlamentar Sebastian Bodu: Aeroportul din Bruxelles are grave probleme de securitate
Atacuri în inima Europei: Explozii la aeroportul din Bruxelles și în stații de metrou. 13 morți și 35 răniți

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri