Atac la un azil de pensionari din Franța. O angajată, ucisă

Data publicării:
atac azil franta

Operaţiune de amploare în sudul Franţei. Poliţia caută un bărbat care a ucis aseară o femeie la un azil de pensionari. Cu faţa acoperită, înarmat cu un cuţit şi o puşcă de vânătoare, bărbatul a intrat în azilul în care locuiesc 60 de călugări şi misionari şi a ucis o angajată.

Niciunul dintre pensionari nu a fost rănit, iar alarma a fost dată de o altă angajată, pe care agresorul a legat-o, dar care a reuşit să fugă. Profilul agresorului şi motivul său nu sunt cunoscute încă, însă autorităţile nu au deocamdată indicii că ar fi vorba de un act terorist.

Un important dispozitiv de căutare a fost mobilizat în noaptea de joi spre vineri în sudul Franţei, în vederea găsirii unui bărbat suspectat că a ucis o angajată a unui azil de bătrâni pentru credincioşi şi credincioase catolice, relatează AFP.

Cu puţin înainte de ora 2.00 GMT (4.00, ora României), un elicopter survola zona şi lumina la sol cu un proiector, în căutarea acestui bărbat care a pătruns, cu faţa acoperită de o cagulă şi înarmat, joi seara, în azilul de bătrâni "Les Chênes verts", o instituţie pentru credincioşi din cadrul Societăţii Misiunilor Africane (SMA), situat la Montferrier-sur-Lez, în apropiere de Montpellier, potrivit News.ro.

„În această fază a anchetei, niciun element nu permite să se caracterizeze motivaţiile” criminalului, a declarat pentru presă procurorul Republicii din Montpellier Christophe Barret.

Ipoteza teroristă nu este privilegiată, în această fază, a declarat o sursă apropiată anchetei, în contextul în care Franţa este vzată de aproape doi ani de un val de atentate jihadiste fără precedent. Aceste atacuri s-au soldat cu 238 de morţi, inclusiv un preot, ucis în timpul slujbei, la sfârşitul lui iulie, la Saint-Etienne-du-Rouvray, în apropiere de Rouen.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, joi, cu puţin înainte de ora 21.00 GMT (23.00, ora României), „un individ singur, care purta cagulă şi înarmat cu un cuţit şi o puşcă cu ţeava tăiată a pătruns în azilul de bătrâni”, au declarat surse apropiate anchetei, precizând că motivaţiile acestuia erau pentru moment „necunoscute”.

Profilul bărbatului era necunoscut imediat.

„Către ora (locală) 22.00, o femeie care lucra în acest azil de bătrâni a sunat jandarmii, spunând că a fost atacată de un bărbat”, a declarat Barret.

Această femeie - o angajată a instituţiei, legată şi cu căluş la gură, dar care a reuşit să se elibereze şi să dea alerta, potrivit unei surse apropiate dosarului - a fost găsită de jandarmi „teafără, dar în stare de şoc”, a adăugat magistratul.

În schimb, altă femeie a fost găsită moartă de către jandarmi, la sosire, a adăugat procurorul, fără să spună cum a fost ucisă.

O sursă apropiată anchetei a declarat pentru AFP că după ce a fost legată, bărbatul a ucis-o cu arma albă.

Unitatea specială a jandarmeriei mobilizată la faţa locului a verificat clădirea până la ora 23.30 GMT (vineri, 1.30, ora României). Un dispozitiv de căutare a fost creat de jandarmi în vederea găsirii atacatorului, care a fugit de la locul crimei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri