Atacatorul din Franța ar fi avut o listă cu țintele

Data publicării:
atac franta

Poliţia franceză a mai reţinut un suspect în legatura cu atacul armat de ieri dintr-un liceu din sudul ţării. Un tânăr, fratele unui prieten al atacatorului, a fost luat pe sus de poliţişti în această dimineaţă şi condus la audieri. Autorităţile nu au precizat ce rol ar fi avut acesta în plănuirea şi comiterea atacului. Cât despre adolescentul care şi-a împuşcat colegii, el rămâne şi azi în custodia poliţiei. Din relatările celor care îl cunosc se conturează profilul unui băiat retras, cu probleme de adaptare, interesat de arme. Gestul lui, care a şocat Franţa, pare să fi fost motivat de dorinţa de răzbunare pe colegii care-l hărţuiau la şcoală, relatează Digi24.

Franţa este îngrozită după atacul armat de la Grasse. Caută explicaţii pentru a înţelege de ce un adolescent a venit înarmat până-n dinţi la şcoală şi-a luat la ţintă colegi şi profesori deopotrivă. Vor să afle cum a intrat în posesia arsenalului. Şi de ce nu a cedat rugăminţilor celor care au încercat să-l oprească.

„L-am întrebat ce are de gând. Mi-a spus că trebuie să-şi rezolve nişte probleme. I-am răspuns că s-a zis cu el oricum, or să-l împuşte, mai bine se predă. I-am cerut să-mi dea mie armele, dar a refuzat. A spus că nu şi-a încheiat misiunea”, spune profesorul de sport.

Mama unui fost coleg de clasă de-al adolescentului îşi aminteşte că băiatul de 16 ani era retras, nu reuşea nicicum să-şi facă prieteni.

„Băiatul nu se integrase, era marginalizat. Fiul meu mi-a povestit că văzuse pe caietele lui desene destul de morbide”, afirmă mama unui coleg.

Martorii îşi amintesc că băiatul a intrat într-o sală de clasă plină cu elevi, dar a ieşit fără să tragă niciun foc de armă, semn că era în căutarea cuiva anume. Chiar ar fi avut o listă în mână, o listă cu ţintele, susţin cei care l-au văzut. Alertat de prezenţa unei persoane înarmate în liceu, directorul a intervenit. S-a interpus între atacator şi elevi.

„Mai mulţi martori au povestit că atacatorul i-ar fi spus directorului că nu are nimic cu el, că nu el este ţinta”, spune Fabienne Atzori, procuror.

10 minute a durat teroarea. Adolescentul a fugit, apoi, dar a fost prins, la scurt timp, de trupele speciale în apropierea liceului. Nu a opus rezistenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri