Atacul de la Berlin. Politica Angelei Merkel, criticată de aliați

Data actualizării: Data publicării:
Bavaria Commemorates Shooting Spree Victims
MUNICH, GERMANY - JULY 31: German chancellor Angela Merkel (L) and Bavarian state governor Horst Seehofer arrive for a memorial service for the victims of last week's shooting spree that left nine victims dead on July 31, 2016 in Munich, Germany. David Ali Sonboly, an 18-year-old German of Iranian descent, killed nine people in a shooting spree near and in a shopping center before killing himself in a park. Investigators have found evidence Sonboly found inspiration in the 2011 mass shooting in Norway by Anders Breivik. (Photo by Johannes Simon/Getty Images)

Întreaga lume a fost cutremurată de atacul de la Târgul de Crăciun din Berlin. Șefi de stat şi de guvern au condamnat în termeni duri atacul din capitala Germaniei, în urma căruia 12 oameni au murit. Într-un mesaj postat pe Twitter, preşedintele ales al Statelor Unite a calificat evenimentele de ieri drept acte de terorism. Pe de altă parte, cancelarul Angela Merkel se confruntă cu critici chiar din partea aliaților.

Președintele francez a fost printre primii care şi-au exprimat regretul faţă de tragedia din Germania, mai ales că atacul a semănat cu cel de la Nisa, din luna iulie.

Aş dori să exprim, din partea Franţei, solidaritatea noastră, compasiunea şi respectul pentru Germania, care a fost lovită de atacul terorist în Berlin”, a spus Francois Hollande, preşedintele Franţei.

Şi polonezii, în frunte cu premierul ţării, au deplâns tragedia din Berlin, mai ales că una dintre victime era din Polonia.

Cu mare durere şi tristeţe ne alăturăm victimelor şi familiilor victimelor în suferinţa lor. Europa trebuie să fie unită în lupta împotriva terorismului, Europa trebuie să acţioneze pentru a-şi proteja cetăţenii. Aceasta este datoria noastră”, a spus Beata Szydlo, premierul Poloniei.

Aliatul din Bavaria al cancelarului Angela Merkel a folosit acest eveniment pentru a ataca subtil politica „uşilor deschise”, promovată de şefa guvernului de la Berlin, în condiţiile în care imigranţii au fost implicaţi în mai multe incidente cu caracter terorist.

Le datorăm victimelor, celor afectaţi şi întregii populaţii, să regândim politica noastră de imigraţie şi securitate şi să o schimbăm”, a spus Horts Seehofer, liderul Uniunii Social Creştine.

Guvernul regional din Bavaria a anulat petrecerea tradiţională de Crăciun şi a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor din Berlin.

Sursa: Digi24 TV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri