Atentate la Bruxelles. Cum a fost posibil ca teroriștii să pătrundă cu bombe în aeroport

Data publicării:
GettyImages-516915126

Spania îşi menţine nivelul de alertă 4 din 5 posibil, nivel de la care nu a mai coborât de la atentatele de anul trecut din Paris. De aceea, astăzi după atacurile de la Bruxelles, aparent pe cel mai mare aeroport din capitala Spaniei nu se vedeau măsuri de securitate excepţionale. Cu toate acestea, experţii antitero sunt în alertă şi se gândesc deja la noi măsuri menite să prevină tragedii ca aceea de a Bruxelles.

Dacă se confirmă faptul că atentatele de la aeroportul din Bruxelles au avut loc în zona de check-in de la acel aeroport, cu siguranţă în toate aeroporturile, cel puţin europene, va trebui regândită politica de securitate.

În alte aeroporturi din lume, precum cele din India, Maroc sau Iordania, controale de securitate au loc încă de la intrarea în terminal.

Reporter: Vreo soluție?

Pasager: Pentru moment nu! Trebuie să așteptăm să vedem dacă ne pot pune în alte zboruri, dacă nu, să anulăm totul!

Trebuia să mergeți doar la Bruxelles?

Da!

Ați mai fost la Bruxelles?

Da, de multe ori! Am acolo familia care mă așteaptă! Nici ei nu pot ieși din casă, pentru că a explodat o bombă în stația de metrou de lângă casă, nu au putut merge la muncă, nu pot face nimic!

Vă este frică să călătoriți acolo?

Da!

Sunteți speriată?

Aproape că prefer să se anuleze totul! Dar acolo e familia pe care vreau să o văd! Acolo sunt fiicele mele! Vreau să merg!

Atentatele de la Bruxelles au complicat total o situaţie extrem de dificilă în care se aflau deja companiile aeriene care aveau zboruri peste Franţa, unde exista o grevă a controlorilor de trafic aerian. În plus este săptămâna mare dinaintea Paştelui Catolic, iar pasagerii vor găsi bilete pentru a-şi continua călătoria, cel mai devreme peste o săptămână.

„Trebuia să merg duminică la Oslo! Dar au anulat zborul pentru că e grevă a controlorilor de zbor din Franța! Și toate zborurile care trebuiau să survoleze Franța au fost anulate! Așa că am încercat să găsesc o altă soluție așa că am ales un zbor Madrid, Bruxelles Oslo! Dar acum nu se mai poate,” spune o tânără.

Companiile aeriene care opereaza pe aeroportul Zaventem din Bruxelles şi-au anulat toate zborurile de azi, şi, în multe cazuri şi pentru mâine. Aeroportul secundar al capitalei belgiene, cel de la Charleroi, continuă să rămână însă deschis.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri