Borussia Dortmund, ținta unui atac cu trei bombe. Ce se știe până acum

Data actualizării: Data publicării:
2,w=993,q=high,c=0.bild

Echipa de fotbal Borussia Dortmund a fost ținta atacului cu bombe de marți seară, au precizat autoritățile germane. Formaţia germană urma să joace aseară, cu AS Monaco, un meci din Liga Campionilor. Partida a fost amânată 24 de ore în urma incidentului. 

Explozivii par să fi fost plasați într-un tufiș și acționați la trecerea autocarului. Potrivit cotidianului Bild, anchetatorii cred că au de a face cu bombe artizanale confecționate cu bucăți de țeavă.

Puţin după ora 19:00 (20:00, ora României - n.r.), au avut loc trei explozii în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, care se afla în drum către meciul din Liga Campionilor împotriva AS Monaco”, a spus purtătoarea de cuvânt a Poliției din Dortmund, Cornelia Wingandt.

Trei bombe erau ascunse într-un tufiş şi apoi au fost detonate”, a adăugat directorul Borussia Dortmund.

Parchetul a deschis imediat o anchetă doar pentru „tentativă de omor", fără să menționeze în acest stadiu ipoteza unui atentat cu caracter "terorist". Potrivit unor surse apropiate serviciilor de securitate, citate de presa germană, autoritățile de la Berlin nu dispun la momentul actual de elemente în acest sens. 

Trebuie să presupunem, încă de la început, că avem de-a face cu un atac care a vizat direct echipa Borussia Dortmund”, a precizat șeful poliției din Dortmund, Gregor Lange.

Poliţia germană a folosit o dronă ca să cerceteze zona în care au avut loc exploziile. Un obiect suspect a fost găsit în apropierea hotelului unde fusese cazată echipa, dar s-a dovedit a fi inofensiv. A fost descoperită şi o scrisoare prin care ar fi revendicat atacul, dar autorităţile nu au dat detalii. 

Nu pot să spun ceva despre conţinut, deoarece autenticitatea acestei scrisori este verificată intens”, a subliniat procurorul Sandra Lucke.

În semn de solidaritate, fanii germani i-au găzduit peste noapte pe suporterii celor de la AS Monaco. Meciul dintre cele două echipe, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, se va juca astăzi.

Asta ne este meseria, trebuie o să facem”, a precizat directorul Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri