Brexit | Londra declară război imigranţilor

Data actualizării: Data publicării:
The Conservative Party Conference 2016 - Day Three
BIRMINGHAM, ENGLAND - OCTOBER 04: Home Secretary Amber Rudd speaks on stage on the third day of the Conservative Party Conference 2016 at the ICC Birmingham on October 4, 2016 in Birmingham, England. Ministers and senior Party members will address delegates throughout the day with a number of speeches discussing 'a society that works for everyone'. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)

Scandal în Marea Britanie, după ce ministrul de Interne a spus că vrea un soi de listă a ruşinii, pe care să fie trecute firmele din Regat care angajează lucrători străini în defavoarea celor britanici. Iar declaraţiile au continuat. Oficialul de la Londra spune că nu mai vrea atât de multe burse pentru studenţii străini şi anunţă că britanicii care îşi închiriază locuinţele imigranţilor ilegali ar putea face închisoare.

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne: „Vom analiza piaţa muncii şi a burselor, inclusiv dacă e nevoie să înăsprim testele pe care companiile trebuie să le facă înainte de a recruta angajaţi din străinătate. Aceste teste ar trebui să ne ofere siguranţa că oamenii care vin aici vor umple golurile de pe piaţa muncii, în loc să practice meserii pe care le pot face şi britanicii.”

Aceasta este declaraţia de la care a pornit furtuna. Acuzată de rasism, şefa Internelor de la Londra a ieşit din nou la rampă. De fapt, spune Amber Rudd, guvernul vrea să se asigure că firmele din Regat nu mai ocolesc forţa de muncă britanică în favoarea imigranţilor. Ea a dat drept exemplu o companie în care cei mai mulţi angajaţi sunt din România.

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne: „Un tânăr din 10, cu vârsta între 18 şi 28 de ani, este şomer. Aş vrea ca firmele să se concenteze mai întâi pe forţa de muncă locală. De exemplu, am vizitat de curând o fabrică unde au angajat aproape în exclusivitate lucrători din România şi Polonia, unde au găsit oameni cu experienţa muncii în fabrici, în asamblarea de canapele. Nici măcar nu au luat în considerare să-i specializeze pe localnici, deşi aveau în apropiere un colegiu cu care ar fi putut colabora.”

În plus, Amber Rudd vrea să oblige universităţile să nu mai acorde atât de multe burse studenţilor străini. Londra vrea să îi păstreze doar pe cei mai buni absolvenţi. Şi asta nu e totul.

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne: „Vom deporta cetăţeni europeni care au comis infracţiuni minore, în mod repetat, pe teritoriul nostru. Din decembrie, proprietarii care îşi închiriază locuinţele unor oameni care nu au niciun drept să fie aici vor comite o infracţiune şi vor face închisoare. Din toamna viitoare, băncile vor fi obligate să facă verificări periodice pentru a se asigura că nu oferă servicii bancare de bază imigranţilor ilegali.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri