Concurs de înot într-un lac cu apă rece

Data publicării:
inot in apa rece

Întrecere pentru oameni cu sânge rece: 30 de nemţi s-au înscris la un concurs de înot în apele unui lac. Nici ninsoare, nici frigul nu i-au făcut să renunţe. Din contră, au fost convinşi că o asemenea provocare întăreşte sistemul imunitar şi creşte rezistenţa la frig.

Înotătorii au concurat pentru titlul de „Regele Gheţii" din oraşul Chiemsee şi s-au aruncat fără ezitare în apele reci ale unui lac din apropiere de Munchen.

E ceva ce trebuie să încerci. Niciodată nu am crezut că voi ajunge să fac asta. Am vrut să văd cât de târziu în toamnă voi putea să intru în apă. Şi am înotat toată iarna. Trebuie să încercaţi şi voi să vedeţi cum e. E o senzaţie nemaipomenită când te încălzeşti”, a spus una dintre concurente, Bettina Bonauer.

Ca să îşi revină după baia îngheţată, înotătorii au primit ceaiuri calde pe mal şi s-au relaxat în căzile cu apă fierbinte, amplasate special pentru ei pe marginea lacului.

Înotul în apă rece face parte din acele momente când ajungi să te întrebi: de ce faci asta? Pentru sănătate şi rezistenţă. Este important să te autodepăşeşti şi să poţi spune că ai făcut-o. Este minunat”, a spus și înotătorul Mirko Roever.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri