Cum a fost văzut protestul de la Piața Victoriei în Italia

Data publicării:
jurnalista italia

Demonstraţiie anti-corupţie din România ar putea fi un exemplu şi pentru italienii nemulţumiţi de politicienii lor, spune un reporter din peninsulă trimis la Bucureşti special pentru mitingurile ce nu contenesc de 12 zile, relatează Digi24.

Letiţia Pascale lucrează la RAI şi a rămas impresionată de manifestaţiile care au început după ce guvernul a încercat să modifice prin Ordonanţă de Urgenţă Codul Penal.

Protestele au stârnit interesul multor televiziuni, ziare şi agenţii de presă din toată lumea. Inclusiv BBC şi Al Jazeera au transmis în direct din Capitala României.

Este un lucru bun de văzut şi de arătat mai departe. Este interesant pentru întreaga Europă şi poate mult mai interesant pentru Italia, pentru că istoric noi avem probleme cu corupţia şi nu am văzut o reacţie aşa de puternică din partea întregii populaţii. Am văzut multă energie aici în oraş, mulţi oameni bine informaţi, care îşi doresc să se implice şi să schimbe lucrurile. Ne-au spus că sunt mânioşi, dar nu în sensul violent. Se gândesc la viitor. Mulţi oamenii au trăit în alte ţări europene, dar acum cred că e momentul ca ei să stea aici şi să facă ceva pentru propria lor ţară”, afirmă Letitia Pascale, jurnalistă RAI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri