Două alerte cu bombă în Belgia

Data actualizării: Data publicării:
păolitist belgian belgia
Foto: Guliver / GettyImages

În Belgia sunt două alerte cu bombă. Una dintre ele a fost declanşată la o gară din Liege unde pasagerii şi personalul au fost evacuaţi. Cealaltă situaţie periculoasă este la Charleroi, la Palatul de Justiţie din oraş.

ACTUALIZARE: Alertele cu bombă din Charleroi s-au dovedit a fi false, au anunțat autoritățile belgiene. 


În aceste moment, poliția belgiană și geniștii se află la gară unde martorii au spus că au văzut un pachet suspect. A fost declanșat protocolul pentru această situație și toată gara a fost evacuată. A fost instituit un perimetru de siguranță și clădirea este controlată acum.  

De asemenea, mai are loc o operațiune în curs în Charleroi, unde a fost văzut un pachet suspect în Palatul de Justiție din oraș. Clădirea a fost evacuată și locuitorii din apropiere au fost rugați să nu iasă din casă. Și aici a fost declanșat protocolul specific pentru aceste situații. 

Mai mult, ceva mai devreme a fost o alertă cu bombă și la gara Charleroi-Sud. Geniștii au transmis că au mers la fața locului de unde au ridicat un pachet suspect. Nu se știe deocamdată dacă a fost vorba de un dispozitiv periculos sau o alarmă falsă. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri