FOTO. 12 manuale într-unul singur. Cum arată compendiul pentru clasa a V-a

Data actualizării: Data publicării:
170904_LANSARE_COMPENDIU_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea liviu pop

Experiment în Educaţie, o premieră chiar. Elevii de clasa a V-a vor începe anul şcolar cu un singur manual - un compendiu - care comprimă 12 materii. După primele două luni, ministrul Educaţiei speră ca elevii să aibă pe bănci manuale pentru toate materiile.

170904_LANSARE_COMPENDIU_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
170904_LANSARE_COMPENDIU_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Institutul de Ştiinţe ale Educației a făcut în timp record un compendiu, a plecat azi către 20 de judeţe, va ajunge în fiecare unitate școlară cu clase a V-a. Evident, un exemplar va fi disponibil şi pentru profesori”, a spus ministrul.

Azi dimineață au plecat cu ajutorul poştei, ca să nu avem discuţii, azi s-au distribuit 82.200 de exemplare către 20 judeţe, mai ales din nord est şi nord-vest. Până pe 8 septembrie vor ajunge toate în unitățile școalare cu clase a V-a”, a adăugat Liviu Pop.

Ministerul Educație a plătit 732.780 de lei. Compendiul este util în primele opt săptămâni. Aşteptăm finalizarea contestaţiilor, pentru că s-au depus contestații la manualele de clasa a V-a la 15 discipline. Dintre ele, s-au deblocat trei, urmează pentru celalalte 12 să se desfășoare etapele prevăzute în Legea Achizițiilor Publice”, a precizat ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri