Franţa | Pregătiri pentru Ziua Naţională

Data publicării:
ziua frantei captura

Ziua națională a Franței va fi sărbătorită cu fast la Paris. 

Sebastian Perju, corespondent Digi24 în Franţa: „După ce timp de o lună a fost locul de întâlnire al miilor de fani veniți pentru Campionatul European, turnul Eiffel se pregătește de o nouă sărbătoare. Aici vor avea loc concertul de muzică clasică și festivitățile prilejuite de ziua națională a Franței, o zi care se va încheia cu un uriaș foc de artificii.”

Și cel mai frumos bulevard din lume, celebrul Champs Elysees, s-a îmbrăcat în straie de petrecere. Lucrătorii au pus la punct ultimele detalii pentru ca totul să fie gata de marea defilare. Va fi o uriașă paradă de trupe terestre și motorizate, tancuri și avioane, în prezența președintelui Francois Hollande.

Sebastian Perju, corespondent Digi24 în Franţa: „Tema aniversării de anul acesta va fi „Parisul este o petrecere" și este dedicată memoriei victimelor atentatelor de anul trecut. Aici, pe Champs-Elysees va avea loc obișnuita paradă, obișnuita defilare de pe 14 iulie, însă petreceri și baluri, cum este și cel al pompierilor, vor avea loc în tot Parisul, ba chiar pe întreg teritoriul Franței.”

Autoritățile franceze au declarat recent incheiatul Campionat European de Fotbal drept un mare succes. Totuși, petrecerea de 14 iulie reprezintă un nou test pentru forțele de ordine, mai ales în contextul amenințărilor continue la adresa Franței. Astfel, în continuare accesul în zonele festive se va face doar prin anumite puncte, după controale riguroase, iar stațiile de metrou din zonele fierbinți, precum Trocadero sau turnul Eiffel, vor fi și ele închise.

Sebastian Perju, corespondent Digi24 în Franţa: „Evident, având în vedere starea de urgență, și de data aceasta măsurile de securitate vor fi la un nivel ridicat. Pentru a putea urmări jocul de lumini și artificii, doritorii vor fi nevoiți să treacă prin filtre de control. Vor fi instalate bariere și perimetre de securitate, iar orice obiect care ar putea servi drept armă, incluzând aici umbrelele, va fi interzis. Mii de polițiști și jandarmi vor patrula pe străzile din Paris.”

Fie că vor asista la spectacolele oferite de autorități în centru, ori vor prefera mai degrabă să profite de programul de weekend oferit de terase, baruri și cluburi, un lucru e sigur. Parizienii vor petrece până târziu în noapte, mai ales că mulți dintre ei au reușit să lege joia festivă de weekend, pentru o mini-vacanță de câteva zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri