Furtuna Zeus a lovit Franţa | Doi morţi, şapte răniţi

Data actualizării: Data publicării:
franta

A fost prăpăd în Franţa din cauza unei furtuni deosebit de puternice. Vijelia botezată Zeus a ucis doi oameni. Şapte copii au fost răniţi de crengile unor copaci rupţi de rafalele care ajungeau şi la 193 de kilometri pe oră. Vântul puternic a smuls acoperişurile a zeci de case şi a pus la pământ stâlpi de înaltă tensiune. Din acest motiv, peste 600.000 de locuinţe nu au curent electric. Mai multe provincii din centrul şi sud-estul Hexagonului sunt, în continuare, sub cod portocaliu de vânt.

Șoferul unui camion care transporta butelii de gaz a fost ucis de căderea unei crengi de mari dimensiuni pe vehiculul său, în Alpii de Sud. La rândul său, un automobilist și-a pierdut viața în urma căderii unui arbore de 20 de metri în sud-vestul țării, scrie Agerpres.

Furtuna a lovit coasta de vest a Franței, înainte de a se deplasa la finalul după amiezii spre zonele centrale și sud-estice ale țării. Potrivit Météo-France, vântul a suflat cu viteze excepționale pe coasta vestică, de până la 193 de kilometri pe oră.

Trei adolescenți au fost grav răniți în vestul țării, iar patru copii au fost răniți ușor la Brive (sud-vest), după prăbușirea acoperișului unei școli, a indicat într-un comunicat prim-ministrul Bernard Cazeneuve.

La ora 16.00 GMT, 600.000 de case au rămas fără curent electric în întreaga țară, potrivit directorului rețelei de distribuție a energiei electrice, Enedis. Acest lucru nu s-a mai întâmplat de la marea furtună din 1999, soldată cu zeci de morți și 3 milioane de case rămase fără electricitate.

De asemenea, ploile abundente au forțat închiderea accesului la o autostradă care deservește capitala, a adăugat Bernard Cazeneuve.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri