Gripă și în Spania | 19 decese

Data publicării:
spital spania

Şi în Spania medicii sunt în alertă din pricina gripei. Autorităţile de la Madrid vorbesc despre cel puţin 200 de cazuri grave, 61 de pacienţi internaţi de urgenţă şi 19 decese.

Spania a anunţat că se alătură listei de ţări în care a fost declarată epidemia de gripă. 100 de cazuri la 100.000 de persoane este rata de infecţie în acest moment, însă la granița cu Franța această rată este mult mai ridicată: 635 de cazuri la suta de mii de locuitori în zona Asturias, de pildă. Ca urmare, oraşele din nordul Spaniei sunt deocamdată afectate cel mai mult de această epidemie de gripă. Asta și în condițiile în care diferențele de temperaturi nocturne și diurne este extrem de supărătoare în Spania. Noaptea sunt minus 2, minus 3 grade, iar ziua sunt zone în Spania unde se ajunge și la 15-17 grade.

Spitalele din Bilbao, San Sebastian şi Zaragoza sunt la capacitate maximă. În serviciile de urgenţă din zona de nord unii pacienţi au fost nevoiţi să aştepte şi 18 ore la poarta spitalelor pentru a putea fi internaţi, relatează corespondentul Digi24 în Spania, Ciprian Bălțoiu.

Capitala Spaniei, Madrid, se pregăteşte de asemenea pentru epidemia de gripă. Toate operaţiile care nu sunt urgente au fost amânate şi orice deplasări în scop de serviciu ale personalului medical au fost suspendate. În plus, medicilor li s-a interzis să-și ia zile libere sau de concediu. În mod preventiv, sunt trimiși acasă pacienţii care pot să-și continue tratamentele ambulator, pentru a avea locuri libere în cazul unei avalanşe de cazuri de gripă.

Citiți și:  Virusul gripal care face ravagii în Franța e prezent și în România

                 Un nou virus gripal. A provocat deja zeci de mii de îmbolnăviri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri