Hitrino, orașul din Bulgaria părăsit în urma exploziilor

Data publicării:
explozie bulgaria

Cel mai grav accident produs în ultimii ani în Bulgaria a dat peste cap vieţile a sute de oameni. Hitrino, locul unde mai multe cisterne pline cu propan şi gaz petrol lichefiat au explodat, pare un oraş părăsit. Localnicii au fost evacuaţi, iar autorităţile nu-i lasă să revină acasă decât câteva minute pe zi.

Toate drumurile care duc la Hitrino sunt acum blocate. Măsura a fost luată de autorităţi, după accidentul de proporţii de sâmbătă. Atunci, o garnitură de tren încărcată cu GPL şi propan a sărit în aer.

Sunt filtre la intrare, nu se poate intra până la locul exploziei, doar autoritățile, care se tem că o nouă explozie se poate întâmpla oricând.

Toţi cei aproximativ o mie de localnici au fost evacuaţi. Pot merge înapoi acasă, dar numai pentru o perioadă limitată de timp şi însoţiţi de poliţie.

În acest moment vedem cum localnicii se urcă în maşinile de poliţie şi se duc în localitate, în Hitrino. Asta este singura variantă, pentru că toate drumurile în acest moment sunt blocate.

„Casa e în regulă, animalele sunt în regulă. Am hrănit animalele, nu am avut timp de altceva. Zece minute (am stat n.r.)”, afirmă Zvetan Ţvetcov, localnic.

Autorităţile bulgare spun că starea de alertă va fi menţinută cel puţin zece zile, timp în care va stabili cu certitudine că zona e sigură. Desfăşurarea de forţe e impresionantă.

Pe o arie de peste 10 kilometri zona este asigurată de mai multe forţe de ordine, mai exact peste 60 de poliţişti şi 100 de pompieri.

„Prima dată am fost să dăm primul ajutor, acum ajutăm cu mâncare şi apă. Nu am mai văzut până acum aşa ceva. Sper să nu se mai întâmple”, spune Plamen Petrov, voluntar, Crucea Roşie.

Explozia de la Hitrino a făcut opt morţi. Alte patru persoane rănite sunt în stare critică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri