Încă o seară de proteste la Budapesta faţă de "legea sclaviei"

Data actualizării: Data publicării:
ungaria

Sunt iar proteste la Budapesta. Mii de oameni au pornit în marş prin capitala Ungariei de mai bine de o oră. Motivul care i-a scos din casă este un amendament adus legii muncii printre care angajatorii pot să-l oblige angajaţii să muncească mai multe ore suplimentare.

Supranumită legea sclaviei, această măsură este la un pas de a intra în vigoare. Oamenii speră totuşi că preşedintele nu o va promulga.

Florence LaBruyere - jurnalistă din Franţa: Este de neimaginat că legea poate fi adoptată fără consultarea prealabilă a oamenilor direct interesaţi şi asta este ceea ce s-a întâmplat în Ungaria. Toate sindicatele s-au opus acestei legi, iar în parlament n-a mai fost nicio dezbatere”.

Runa Hellinga - jurnalistă olandeză: „Ceea ce mă preocupă în această situaţie este că nu cred că e bine pentru angajaţii din Ungaria să lucrezi 48 de ore pe săptămână, e atroce pentru oameni şi pentru viaţa de familie. Şi nici pentru industrie nu cred că este un lucru bun să aibă angajaţi care lucrează în exces. Înrăutăţirea situaţiei pe piaţa muncii, înrăutăţirea legilor muncii nu fac decât să gonească oamenii”.

Principala nemulţumire a oamenilor este legată de creșterea plafonului anual de ore suplimentare pe care le poate face un angajat. Această limită a fost crescută de la 250 de ore la 400 de ore. În plus, plata pentru ele nu trebuie făcută imediat, ci angajatorii au la dispoziţie până la trei ani. Denumită legea sclaviei, acestă măsură stârnise deja multă nemulţumire în rândul oamenilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri