Incendii de vegetație în Europa din cauza caniculei

Data actualizării: Data publicării:
Dozens Dead In Forest Fire In Portugal
Foto: Guliver/GettyImages

După cinci zile consecutive de arşiţă, europenii din sudul şi centrul continentului au în sfârşit parte de temperaturi ceva mai suportabile. Singura ţară aflată complet şi azi sub cod roşu rămâne Muntenegru. În rest, doar câteva regiuni din Italia, Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Croaţia şi evident România, mai sunt sub această atenţionare. Nu înseamnă însă că am scăpat de tot de capriciile vremii. Apar furtunile şi incendiile de vegetaţie.

După atâtea zile fierbinţi, vegetaţia a luat din nou foc în Portugalia. 300 de pompieri s-au luptat să împiedice extinderea unui incendiu de pădure izbucnit la 150 de kilometri de capitala Lisabona.

Spre nordul Portugaliei, un alt focar a forţat închiderea unei autostrăzi şi evacuarea unui parc acvatic. Din fericire, flăcările au fost stinse rapid.

Cu focul s-au luptat şi pompierii italieni mobilizaţi în apropiere de Roma să ţină sub control un incendiu de vegetaţie ce ameninţa zone locuite.

Autorităţile sunt extrem de vigilente după ce luna trecută, tot în preajma capitalei au avut de-a face cu cel mai grav incendiu de pădure din ultimii 17 ani. Valul de căldură sahariană este împins spre sud-estul continentului european. În urma lui vin furtunile.

„Meteorologii anunţă că la sfârşitul săptămânii şi începutul săptămânii viitoare aceste temperaturi vor scădea drastic în partea de nord, cu peste zece grade în unele zone, acolo sunt aşteptate şi furtuni”, relatează Sergiu Balaban, corespondent Digi24 în Italia.

Previziunile meteorologilor s-au adeverit deja în unele zone. La poalele munţilor Dolomiţi, o ploaie torenţială a provocat inundaţii şi alunecări de teren, iar o femeie surprinsă în maşină a fost ucisă de valul de pământ şi pietre.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri