Incident aviatic: Elicopterul premierului grec, șicanat de avioane de luptă ale Turciei

Data actualizării: Data publicării:
tspiras

Situaţie tot mai tensionată între Turcia şi Grecia, în ultimele zile. Elicopterul care îl transporta pe premierul grec, Alexis Tsipras, a fost şicanat în aer de avioane de luptă aparținând forțelor aeriene din Turcia.

S-a întâmplat deasupra Mării Egee şi potrivit presei elene, piloţii turci le-au cerut celor greci să le arate planul de zbor. Aceştia au refuzat şi l-au anunţat pe Tsipras. Imediat, două aparate de luptă ale aviaţiei elene s-au ridicat de la sol, dar până la apropierea lor, avioanele turcilor s-au făcut nevăzute.

Incidentul vine după ce, luni, premierul turc a susținut că Garda de Coastă a Turciei a dat jos un drapel grec de pe o insulă din Marea Egee, aflată într-o „zonă disputată”. Oficialii greci au respins acuzaţiile şi au cerut Ankarei să respecte dreptul internaţional.

Citiți și:
Foreign Policy: Grecia și Turcia sunt la un pas de război

Tensiunile s-au accentuat între Trucia şi Grecia după ce un pilot grec a murit săptămâna trecută. Aparatul de zbor în care se afla acesta s-a prăbușit la scurt timp după ce a interceptat un avion al Turciei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri