Interviu cu un europarlamentar misogin: „Sunt diferenţe care nu ar trebui anulate”

Data publicării:
Janusz Korwin Mikke

Interviu cu scântei la postul britanic ITV. Realizatorul Piers Morgan l-a avut invitat pe europarlamentarul polonez care, săptămâna trecută, a declarat că femeile câştigă mai puţin decât bărbaţii pentru că sunt mai puţin deştepte, mai fragile şi mai neajutorate. Politicianul şi-a susţinut ideea şi în emisiune, spre indignarea jurnaliştilor.

Piers Morgan: Bun venit în emisiune. Puteţi, vă rog, să le explicaţi britanicilor de ce credeţi că femeile ar trebui să câştige mai puţin decât bărbaţii pentru că sunt mai neajutorate, mai mici şi mai puţin inteligente?

Janusz Korwin Mikke, europarlamentar polonez: Îmi pare rău, dar minţiţi. Nu am spus niciodată că femeile ar trebui să câştige mai puţin. Am spus doar că, pentru că sunt mai mici de înălţime, mai neputincioase şi nu aşa deştepte, mai puţin agresive şi tot aşa, ele câştigă mai puţin. Şi bărbaţii mai scunzi câştigă mai puţin decât bărbaţii mai înalţi. Blondele câştigă mai mult decât brunetele. Sunt diferenţe, iar aceste diferenţe nu ar trebui anulate. Atâta tot!

Piers Morgan: Personal, dumneavoastră credeţi că femeile sunt mai puţin inteligente decât bărbaţii?

Janusz Korwin Mikke: Da, bineînţeles! De ce nu sunteţi interesaţi când spun că sunt mai scunde decât bărbaţii, ci doar când spun că sunt mai puţin inteligente? Ambele afirmaţii sunt adevărate.

Piers Morgan: Vă daţi seama că, atunci când spuneţi aceste lucruri de Ziua Internaţională a Femeii, ceea ce faceţi de fapt este să demonstraţi lumii că sunteţi doar un porc sexist îngrozitor?

Janusz Korwin Mikke: Dar, mă scuzaţi, de ce nu sunteţi interesat de faptul că femeile sunt mai scunde şi mai neajutorate în comparaţie cu bărbaţii? Inteligenţa este doar una dintre caracterisiticile femeilor.

Piers Morgan: Lăsaţi-mă să vă întreb: dacă femeile sunt mai puţin inteligente... Lăsaţi-mă să termin! Lăsaţi-mă să termin! Sssst! Sssst!

Janusz Korwin Mikke: Nu!

Piers Morgan: Când spuneţi că femeile nu sunt la fel de inteligente ca bărbaţii...

Janusz Korwin Mikke: Îmi pare rău, eu vorbeam de...

Piers Morgan: Cum puteţi spune că femeile nu sunt la fel de inteligente ca bărbaţii când dumneavostră păreţi incredibil de prost?

Janusz Korwin Mikke: Nu v-am înţeles.

Piers Morgan: Când am spus că sunteţi prea prost? Să mai încerc o dată.

Janusz Korwin Mikke: Ne demonstraţi doar că dumneavoastră sunteţi un idiot care nu crede în ştiinţă. Atâta tot!

Susanna Reid, jurnalist ITV: Cred că e unul dintre cele mai interesante interviuri la care am asistat vreodată. Simt că am stat pe margine, în timp ce doi bărbaţi discută inteligenţa femeii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri