Istanbul | Români blocați în aeroport

Data publicării:
IMG-20160716-WA0000

Florin Ionescu, român aflat pe Aeroportul Ataturk: „Staţi un pic că aici se aud tot felul de zgomote dubioase, toată lumea e panicată. Zgomotul cu siguranţă a fost de la o explozie. Nu ştim care este sursa exploziei. S-au auzit doar zgomotul şi efectul de tremurat al geamurilor, care aproape s-au spart, au tremurat foarte tare. Toată lumea e panicată, toată lumea stă ascunsă la podea.”

Pe unul dintre români, evenimentele din Turcia l-au prins în momentul în care urma să urce în avionul spre casă. Cursa a fost, anulată, insă.

Florin Ionescu: „Nu apare niciun fel de informaţie. Sistemul informatic e căzut.”

Românii blocaţi pe aeroport povestesc că imediat ce s-a aflat de lovitura de stat, forţele de ordine au plecat din Aeroport.

Florin Ionescu, român aflat pe Aeroportul Ataturk : „Se vede o mulţime de oameni în civil cu steagurile Turciei în spate. Se mai văd două tancuri care au venit cu militari, acum cred că sunt părăsite, sunt manifestanţi urcaţi pe ele. ”

Răzvan Pătraşcu, român aflat pe Aeroportul Ataturk: „Văd afară, prin geamuri, o grămadă de oameni cu steagurile Turciei, soldaţi deopotrivă, înarmaţi cu arme de asalt, maşini militare, dar sunt împreună cu civilii, nu-i văd organizând civilii sau încercând să-i ţină în vreun fel. Din ce am văzut, par a fi într-o relaţie destul de complice.”

Înainte de miezul nopţii toate zborurile de linie au fost anulate. În schimb, aeroportul a fost survolat de aparatele de zbor ale armatei, povestesc martorii.

O româncă stabilită în partea asiatică a Istanbulului a povestit pentru Digi24 că oamenii au golit rafturile magazinelor, de teamă să nu rămână fără alimente.

Violeta Ors, româncă stabilită în istanbul: „Este o stare agitată, stăm cu teamă, frică, ce vom mânca mâine. Înțeleg că nu se mai deschide nimic. Au fost deschise mici magazine, în câteva minute s-a golt. Nimeni nu e pregătit pentru o stare de genul asta. Ne e teamă, au fost atentate. Și metroul dacă te urci - ieri, alaltăieri, nu știm cine este, lângă cine stai. Stăm cu teamă, frică.

Potrivit unui român blocat pe aeroportul Ataturk, zborurile au fost reluate.

Florin Ionescu, român aflat pe Aeroportul Ataturk : Momentan văd că s-au reluat zborurile. Se pot vedea avioane care aterizează sau decolează. Nu-mi dau seama. Cam de zece minute. Majoritatea oamenilor cred că s-au mai liniștit. Încearcă să vadă cum pot ajunge la destinații. Până la 5 a fost toată lumea panicată. Am mai avut impresia că a mai fost o explozie în jurul orei 5. S-au zguduit geamurile foarte tare. Cineva zicea că a fost efectul unui avion. Bănuiesc ca sunt cam 100 de români sau peste. Avionul de Bucureşti, de obicei, la ora aia e plin. Suntem împrăștiati în tot aeroportul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri