Istanbul | Atacatorul este în continuare liber

Data actualizării: Data publicării:
turcia

Teroristul care a ucis 39 de oameni care petreceau Revelionul într-un club din Istanbul este în continuare liber. Autorităţile turce cercetează orice pistă, însă rezultatele nu sunt cele dorite.

Ieri, a fost găsit şi taxiul care l-a adus pe atacator la local, iar maşina a fost cercetată pentru eventuale amprente. De asemenea, poliţia şi unităţile antitero au făcut percheziţii la adresa indicată de şofer ca cea de la care l-ar fi luat pe agresor. Tot fără rezultate. Acum, unele publicaţii din Turcia au afirmat că suspectul ar fi, de fapt, din zona Asiei Centrale sau a Caucazului, nu arab, dar informaţiile oficiale lipsesc. În paralel cu ancheta, autorităţile turce au terminat identificarea celor ucişi. Din fericire, nu este niciun român printre ei.

Într-una dintre multiplele înregistrări de pe camerele de supraveghere se vede cum teroristul începe să tragă înainte să intre în club. Gloanţele ricoşează în asfalt. În tot acest timp, agenţii de pază şi clienţii aflaţi în faţa uşii încearcă disperaţi să se pună la adăpost. Spre deosebire de primele relatări din noaptea atacului, aceste imagini dovedesc că agresorul nu era costumat în Moş Crăciun, ci purta haine de culoare închisă şi avea capul acoperit.

Martor: „Toată lumea a crezut că erau artificii, deoarece era Revelionul. Când a venit poliţia, m-am gândit că s-a întâmplat ceva teribil. Am văzut sânge pe jos, oamenii cădeau pe jos. A fost teribil.”

28 din cei 39 de oameni împuşcaţi mortal în noaptea de Revelion sunt cetăţeni străini. Cei mai mulţi sunt din Arabia Saudită, şapte la număr. Au mai fost ucişi cetăţeni alte 11 ţări, printre care Liban, Tunisia, India, Iordania, Rusia, Canada şi Israel.

Zaher Nasser, tatăl victimei din Israel: „I-am spus că securitatea din Turcia nu e bună şi că este foarte periculos dar a insistat să meargă, deoarece prietenele ei doreau să meargă ca un grup.”

69 de oameni au fost răniţi iar patru dintre ei sunt încă în stare gravă. Premierul turc, care monitorizează ancheta, a mers în vizită la un spital unde sunt internaţi unii dintre cei loviţi de gloanţe.

-Îţi aminteşti ce s-a întâmplat?

-Ştiu că am auzit focuri de armă. Oamenii au intrat în panică şi s-au îngrămădit să iasă din club.

Deocamndată, atacul nu a fost revendicat De asemenea, nici autorităţile turce nu s-au grăbit să dea vina pe cineva, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor atacuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri