Macron: Europa trebuie să se repună în mișcare

Data actualizării: Data publicării:
French Presidential Candidate Emmanuel Macron Holds Campaign Rally
PARIS, FRANCE - APRIL 17: French presidential candidate Emmanuel Macron gestures as he delivers a speech during a campaign rally at Bercy Arena on April 17, 2017 in Paris, France. (Photo by Sylvain Lefevre/Getty Images)

Preşedintele ales al Franţei, Emmanuel Macron speră ca Europa să se poată repune în mişcare, însă, foarte important, să reauşească în acelaşi timp să fie cuceritoare şi protectoare. Declaraţiile sunt făcute într-o filmare postată pe contul de Facebook.

Preşedintelui ales al Franţei a spus încă din campania electorală că unul dintre obiectivele sale este reformarea Uniunii Europene. 

Eu nu voi fi un preşedinte aşezat. Eu voi fi un preşedinte al Republicii franceze care va dori ca Europa de astăzi şi de mâine să se poată pune în mişcare, ca ea să fie demnă de promisiunile de ieri pentru a aduce noi promisiuni mâine. Avem nevoie de o Europă cuceritoare în privinţa climei, a securităţii colective, a relaţiilor internaţionale, de o Europă puternică care poate discuta cu Statele Unite, China şi cu alte puteri, de o Europă care îşi apără valorile în toate teatrele de operaţiuni, de o Europă care îşi apără cauzele. Dar avem nevoie şi de o Europă care protejează muncitorii, salariaţii, antreprenorii, comercianţii, independenţii, care protejează universităţile, tinerii şi bătrânii, o Europa care asigură coerenţă şi coeziune într-o lume tot mai nesigură şi zdruncinată”, a spus președintele ales al Franței.

Emmanuel Macron, în vârstă de 39 de ani, fără partid şi care nu a mai fost ales în vreo funcţie, reprezentantul centrului, a câştigat alegerile prezidenţiale din Franţa şi este noul lider de la Elysee, cu intenţia fermă de a zgudui clivajele tradiţionale. Președintele ales al Franței urmează să fie învestit în funcţie duminică.

Citiți și: PORTRET. Cine este Emmanuel Macron, noul președinte al Franței

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri