Mii de persoane i-au adus un ultim omagiu solistei The Cranberries, Dolores O'Riordan

Data actualizării: Data publicării:
Cranberries Singer Dolores O'Riordan Lies In Repose In Limerick
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Mii de persoane s-au reunit duminică în oraşul irlandez Limerick pentru a aduce un ultim omagiu solistei trupei The Cranberries, Dolores O'Riordan, care a murit săptămâna trecută la vârsta de 46 de ani, a anunţat presa locală, citată de AFP.


Mama lui Dolores O'Riordan, alături de cei cinci fraţi şi surori ai artistei, au însoţit sicriul acesteia până la biserica Saint-Joseph din Limerick, un oraş din sud-vestul Irlandei, potrivit postului naţional de radio şi televiziune irlandez RTE, citat de Agerpres.

Episcopul din Limerick, Brendan Leahy, a declarat că ziua de duminică a reprezentat pentru public "momentul potrivit pentru a-i spune adio lui Dolores O'Riordan".

Imaginile televizate au arătat numeroase persoane îndoliate care au stat la cozi impresionante şi au înfruntat intemperiile iernii înainte de a intra în biserică pentru a se reculege în faţa sicriului deschis al cunoscutei artiste irlandeze.

Solista trupei The Cranberries a decedat luni într-un hotel din Londra, unde era prezentă pentru a participa la o scurtă sesiune de înregistrări.

Doar 200 de persoane - membrii familiei, rude şi prieteni apropiaţi ai cântăreţei - au fost invitaţi pentru a asista marţi la înmormântarea artistei la biserica Saint-Ailbe din Ballybricken, o localitate din comitatul Limerick. În acel oraş, aflat la o distanţă de 18 kilometri faţă de Limerick, a fost înfiinţat grupul The Cranberries.

După anunţul referitor la decesul cântăreţei, prim-ministrul irlandez Leo Varadkar a fost unul dintre primii care i-au adus un omagiu şi a spus că Dolores O'Riordan a fost "vocea unei generaţii".

Vineri, un medic legist londonez, Stephen Earl, a precizat că examinarea post-mortem a fost finalizată. Rezultatele complete ale analizelor toxicologice vor fi cunoscute pe 3 aprilie. În acest stadiu, decesul artistei nu este considerat "suspect" de Poliţia britanică.

Dolores O'Riordan a fost solista trupei The Cranberries, devenită celebră în anii 1990 graţie unor piese precum "Zombie", "Just My Imagination" şi "Linger". Albumele formaţiei irlandeze s-au vândut în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
Artists Perform For Spanish TVE Show
Cauza morţii solistei The Cranberries a fost dezvăluită
Artists Perform For Spanish TVE Show
Dolores O'Riordan ar fi murit în urma unei supradoze
cranberries
Vânzările de albume ale trupei The Cranberries au crescut fulminant după decesul solistei
Vatican Christmas Concert
A murit Dolores O’Riordan, solista trupei Cranberries
Partenerii noștri