Ministru ungar: Europa se confruntă cu cea mai mare amenințare teroristă din toate timpurile

Data publicării:
2nd logistics hall of Audi Hungaria Motor opens in Gyor
Peter Szijjartó. Foto: Agerpres

Europa se confruntă cu cea mai mare amenințare teroristă din toate timpurile, de aceea comunicarea și acțiunea fermă sunt necesare pentru protejarea europenilor, a declarat luni ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează Agerpres.

2nd logistics hall of Audi Hungaria Motor opens in Gyor
FOTO: AGERPRES

Evenimentele recente au demonstrat că metodele anterioare de integrare au eșuat și că există tensiuni uriașe în societățile europene, a afirmat Szijjarto în marja reuniunii miniștrilor de externe europeni de la Luxemburg.

Toate politicile din Europa ar trebui să servească la restabilirea securității cetățenilor săi, a mai spus șeful diplomației ungare.

Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri împotriva terorismului și a teroriștilor în loc să-i pedepsească pe cei care încearcă să oprească valul de migranți și să introducă măsuri reale pentru a proteja populația Europei, a adăugat Szijjarto.

Londra a fost ținta unui nou atac terorist în noaptea de duminică spre luni când un bărbat a intrat cu mașina în pietonii aflați în apropierea unei moschei situate în zona Finsbury Park, în nord-estul capitalei britanice, în timp ce credincioși musulmani părăseau moscheea după rugăciunea de seară, relatează agențiile de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri