Prințul Charles împlineşte 70 de ani. Povestea celui mai longeviv şi bine pregătit moştenitor din istoria Marii Britanii

Data actualizării: Data publicării:
170330_CHARLES_MUZEUL_SATULUI_08_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, împlineşte astăzi de 70 de ani. Cu prilejul acestei aniversări, Casa Regală a publicat două fotografii deosebite, care îl prezintă pe Prinţul de Wales alături de soţie, copii, nurori şi nepoţi.

La vârstă când alţi oameni sunt deja la pensie şi se relaxează după decenii de muncă, fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a încă are în faţă cea mai mare provocare a vieţii sale: aceea de a fi Rege. Prinţul Charles este cel mai longeviv şi bine pregătit moştenitor din istoria Marii Britanii. Are de 66 de ani această calitate.

La Palatul Buckingham, care de 62 de ani nu a mai văzut o naştere regală, Alteţa Sa Regală bebeluşul s-a născut în spatele acestor ferestre.

Prinţul Charles Philip Arthur George s-a născut la un an fără şase zile după nunta părinţilor lui, Principesa-Moştenitoare Elisabeta şi Ducele Philip de Edinburgh.

Prinţesa Elisabeta şi Prinţul Philip petrec o după-amiază plăcută cu cel mai faimos copil din lume. Acestea sunt primele imagini de după botez ale Prinţului Charles, acum în vârstă de 8 luni.

1969|Charles devine oficial Prinţ de Wales

În 1952, atunci când Regina Elisabeta a II-a urcă pe tron, Charles devine moştenitor, la nici patru ani.

De la început, micul prinţ s-a îndepărtat de tradiţia regală. A fost educat la şcoli publice, nu de profesori privaţi, şi a ales întâi facultatea, nu armata. În 1969, când avea 20 de ani, a fost învestit oficial Prinţ de Wales.

Primul moştenitor educat la şcoli publice

Între 1971 în 1976 a fost în Forţele Armate Britanice, iar din primiţi la retragere 7.000 de lire, a fondat Trustul Prinţului, devenit acum o uriaşă şi influentă organizaţie caritabilă care se ocupă de educaţie, protecţia mediului şi dezvoltare durabilă.

În 1981, la 32 de ani se căsătoreşte cu Lady Diana Spencer, de 20 de ani, fiica unui conte scoţian. Cei doi vor avea împreună doi copii, Prinţii William şi Harry. Totuşi, mariajul nu este fericit. Cuplul se desparte în 1992 şi divorţează oficial în 1996. Un an mai târziu, Prinţesa Diana moare într-un tragic accident auto la Paris. În 2005, Moştenitorul tronului britanic avea să se căsătorească a doua oară cu Camilla Parker-Bowles, o veche iubită din tinereţe.

Prinţul Charles, o relaţie specială cu România

Prinţul Charles are o apreciere lungă faţă de România, rezultată nu în mică măsură legăturii apropiate cu Familia Regală română, încă din copilărie. În ultimii 20 de ani, moştenitorul tronului britanic a vizitat aproape anual ţara noastră, atât în calitate privată, cât şi oficială. Are o relaţie foarte strânsă cu verişoara sa, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. Cei doi au copilărit împreună şi au o vârstă apropiată. Fundaţia Prinţului de Wales a ajutat la dezvoltarea mai multor sate din Ardeal, inclusiv Viscri, care a devenit cunoscut în toată lumea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri