O bombă a rănit trei oameni la Istanbul

Data publicării:
istanbul atentat politie GettyImages-516477352

Atacul a avut loc produs la doar câteva ore după ce Ambasada Statelor Unite în Turcia i-a atenţionat pe turiştii americani să evite pieţele şi docurile din Istanbul şi regiunea Antalya, de teama unor posibile atacuri. Un avertisment asemănător emisese şi Israelul pentru cetăţenii săi.

Istanbulul şi plajele din Antalya sunt destinaţii preferate şi de români, în fiecare an şi mai ales acum, când agenţiile de turism oferă reduceri mari pentru a atrage turiştii speriaţi de valul recent de atentate.

De la începutul anului, 15 turişti străini au murit la Istanbul în atacuri teroriste.

Poliția turcă a efectuat sâmbătă o detonare controlată în Piața Taksim din Istanbul, a declarat pentru Reuters un martor ocular, la câteva ore după ce ambasada SUA din Turcia a avertizat că există „amenințări credibile” de atentate împotriva zonelor turistice și a piețelor publice, relatează Agerpres.

Forțele de poliție au încercuit piața Taksim, o destinație turistică populară, în centrul Istanbulului. Un membru al unei echipe de geniști a poliției a fost văzut umblând la ceea ce părea a fi o sacoșă pe care a detonat-o ulterior. Zgomotul a fost extrem de puternic, a povestit martorul ocular.

Securitatea a fost deja întărită în zonă înaintea unui summit al Organizației de Cooperare Islamică ce urmează să aibă loc la Istanbul săptămâna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri