O fetiță de 7 ani a reușit să urce într-un avion neînsoțită și fără bilet

Data publicării:
Lufthansa Pilots Launch Two-Day Strike
FOTO: Guliver /Getty Images

Aventura unei fetiţe de 7 ani scoate în evidenţă probleme de securitate importante pe unul dintre cel mai mari aeroporturi din Elveţia, cel din Geneva. Copila a reuşit să urce într-un avion fără să fie însoţită şi fără bilet.

Părinţii unei fetiţe de şapte ani au anunţat poliţia că micuţa a dispărut de lângă ei în câteva secunde în timp ce erau în centrul oraşului şi nu este chip să o găsească. Ulterior, au aflat că a ajuns în gară şi s-a urcat în trenul care ducea la aeroport. Acolo a reuşit să înşele vigilenţa paznicilor şi a urcat la bordul unui avion, cu care ar fi putut ajunge în Corsica. Totul, în mai puţin de o oră.

„Fetiţa s-a strecurat în spatele acelui ghişeu şi, pentru că este mică, a trecut pe sub o barieră şi a ajuns la uşă, prin spatele personalului.”

Copilul a trecut de controlul porţilor magnetice, spun reprezentanţii aeroportului, dar nu i-au fost verificate documentele până la poarta de îmbarcare, pentru că era în spaţiul Schengen. Mai mult, fetiţa a avut un comportament care a lăsat să se creadă că este însoţită.

„Nu a fost o ameninţare pentru securitatea aeroportului, dar e ceva ce trebuie să corectăm, ca să nu se mai întâmple”.

Pentru fugară şi familia ei, totul s-a terminat cu bine. Pentru angajaţii aeroportului nu, pentru că au fost cu toţii convocaţi. Mai ales că este al doilea incident grav din ultima perioadă. În urmă cu o săptămână, un bărbat a fost găsit la bordul unui avion greşit, tot pe aeroportul internaţional din Geneva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri