O nouă explozie ar putea avea loc la Hitrino, în Bulgaria

Data publicării:
hitrino bulgaria

Hitrino, localitatea din Bulgaria devastată de o explozie de proporţii, rămâne o zonă izolată. Autorităţile încearcă să limiteze proporţiile dezastrului, mai ales că se tem că o nouă explozie ar putea avea loc oricând. Oamenii sunt ţinuţi la cel puţin zece kilometri distanţă, pentru siguranţa lor şi nu pot reveni la case decât în condiţii speciale.

În urma exploziei de sâmbătă, din Bulgaria, 30 de persoane au fost rănite, din acestea, mai mult de jumătate au ajuns aici la spitalul din Shumen, în stare gravă .

Patru dintre răniţi aveau arsuri profunde, pe 80- 90% din suprafaţa corpului, iar alţi trei răniţi aveau multiple fracturi”, afirmă Nadko Todorov, director medical Spitalul Shumen.

Locuitorii din Hitrino care au scăpat nevătămaţi au fost evacuaţi şi stau la rude ori într-un centru de urgenţă amenajat într-o localitate vecină.

Oamenii au nevoie şi de aşa ceva, ca să depăşească şocul.

„Pe la 5 şi jumătate dimineaţa, toată lumea dormea şi s-a auzit un zgomot foarte puternic. O bubuitură ne-a trezit, geamurile s-au spart, cioburi peste tot. Uşile erau rupte, nimeni nu înţelegea ce s-a întâmplat. Am crezut că e sfârşitul lumii”, spune Selma Hussein, locuitor din Hitrino.

Premierul bulgar Boiko Borisov a fost în Hitrino și a anunţat că guvernul de la Sofia va investi 2,5 milioane de euro în reconstrucţia satului. Până atunci, autorităţile au instituit două zone cu regim special, pentru că sunt în continuare scurgeri din cisternele încărcare cu gaz petrol lichefiat şi butan. Prin urmare, riscul unei explozii e încă prezent.

Hitrino este acolo la mai puţin de un kilometru dar nimeni nu se poate apropia de sat. Există în continuare riscul de explozie aşa că autorităţile au mărit raza de siguranţă la 10 kilometri.

Oamenii pot reveni la locuinţe, doar escortaţi de poliţie şi nu mai mult de câteva minute.

„Îmi pare foarte, foarte rău de ceea ce s-a întâmplat. Totul în oraş, totul este distrus”, spune un bărbat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri