Papa Francisc a numit 17 noi cardinali

Data publicării:
VATICAN-POPE-MASS
Pope Francis leads a mass at St Peter's Basilica on January 1, 2015 at the Vatican. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO

Ceremonie solemnă la Vatican, unde Papa Francisc a ridicat la rang de cardinal 17 prelaţi. Numirile reprezintă una dintre cele mai importante atribuţii ale Suveranului Pontif.

În trei ani şi jumătate de când conduce Biserica Catolică şi păstoreşte 1,2 miliarde de credincioşi, Papa Francisc a îndeplinit de multe ori această sarcină.

Noii cardinali provin din ţări de pe toate continentele, printre care Italia, Belgia, Statele Unite, Mexic, Bangladesh, Mauritius şi Papua Noua Guinee.

În mesajul său, suvernul pontif a deplâns ceea ce el a numit „epidemia de animozitate" faţă de imigranţi şi refugiaţi.

„Vedem cât de repede aceia dintre noi cu statut de străin, imigrant sau refugiat sunt priviţi ca o ameninţare, primesc statut de inamic. Inamici pentru că provin din ţări îndepărtate sau pentru că au obiceiuri diferite. Un inamic din cauza culorii pielii lor, a limbajului lor sau a clasei lor sociale. Un inamic deoarece gândesc diferit sau chiar au o credinţă diferită. Câte răni se accentuează din cauza epidemiei de animozitate şi violenţă, care îşi lasă amprenta în carnea multor oameni fără apărare, pentru că vocea lor este slabă şi redusă la tăcere de această patologie a indiferenţei”, a spus liderul Bisericii Catolice.

Nici Biserica nu este imună la „virusul polarizării şi animozităţii”, a subliniat Papa Francisc. 

La ceremonia de la Vatican a asistat şi Papa emerit Benedict.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri