Papa Francisc: Lumea este în război pentru dominarea popoarelor

Data publicării:
papa francisc trist GettyImages-517531720

Suveranul Pontif va participa la Zilele Mondiale ale Tineretului Catolic, în oraşul Cracovia. Şeful Bisericii Catolice a fost întâmpinat pe aeroport de preşedintele Andrei Duda. Cu puţin înainte de sosirea în Polonia, Papa a vorbit despre război.

Să fie clar, când vorbesc despre război, mă refer la războiul adevărat. Nu la un război al religiilor. Este un război al intereselor. Este un război al banilor. Este un război pentru resursele naturale. Este un război pentru dominarea popoarelor”, le-a spus Suveranul Pontif jurnaliştilor care îl însoţesc în vizita în Polonia.

La Varşovia, Para Francisc le-a vorbit polonezilor despre imigraţie, în condiţiile în care Polonia se numără printre statele care refuză să primească refugiaţi din Orientul Mijlociu din motive de securitate.

Este necesar un spirit sau o hotărâre de a-i primi pe cei ce fug de războaie şi de foamete, dar şi solidaritate cu cei lipsiţi de drepturile lor fundamentale, inclusiv de dreptul de a-şi urma credinţa în libertate şi siguranţă”, a spus el.

Peste un milion de oameni vor participa la Zilele Mondiale ale Tineretului Catolic din Polonia, iar măsurile de securitate sunt drastice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri