Parisul este amenințat de inundații catastrofale

Data actualizării: Data publicării:
Paris, Franta
Foto: Shutterstock

Militarii francezi au evacuat sute de oameni din localităţi afectate de revărsarea fluviului Sena şi a unuia dintre principalii său afluenţi. Iar pericolul se îndreaptă spre Paris. Nivelul Senei este deja foarte mare în capitala franceză şi va continua să crească. Mai multe staţii de metrou şi străzi au fost închise, precum şi o parte a muzeului Luvru.

În localităţi aflate la câteva zeci de kilometri de Paris, străzile, curţile şi grădinile au dispărut sub apă. În unele zone nu se mai poate circula decât cu barca.

La Paris, autorităţile au restricţionat traficul rutier pe străzile din apropierea Senei. Asta după ce, în decursul ultimei săptămâni, au închis toate zonele de promenadă de pe malurile fluviului şi au interzis plimbările cu vaporaşe.

Sebastian Perju, corespondent Digi24: Zona pariziană este din plin afectată, cu linii de metrou închise din cauza apelor şi pene de curent, iar nivelul Senei, precum şi cel al Marnei, unul dintre principalii afluenţi este aşteptat să crească în continuare, astfel că în weekend fluviul care străbate capitala Franței ar putea ajunge din nou la peste 6 metri aşa cum s-a întâmplat în 2016.

Bărbat: Suntem în pragul unei catastrofe naturale, ceea ce ne aminteşte de inundaţiile din 1910, care sper să nu se repete.

Sub ameninţarea apelor Senei, a fost închisă o aripă a Muzeului Luvru şi au fost mutate exponatele. În zona inundabilă a fluviului care traversează Parisul se află nu doar obiective turistice, ci şi 51 de instituţii, inclusiv Palatul Elysee, sediul preşedinţiei franceze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri