Parisul se pregăteşte de inundaţii de proporţii

Data publicării:
paris pont des arts

În ianuarie 1910, nivelul Senei a crescut cu aproape cinci metri în doar opt zile şi tot Parisul a fost inundat. Pietonii nu au mai putut merge pe bulevarde, metroul s-a închis, în timp ce pe străzi s-a putut circula doar cu trăsurile. Nu s-au înregistrat decese, dar pagubele au fost uriaşe - 1,6 miliarde de euro, în banii de acum.

La 106 ani distanţă, autorităţile pariziene vor să fie pregătite pentru un scenariu similar. Mai ales că, de această dată, pagubele ar urma să fie de aproximativ 30 de miliarde de euro.

Vom face atât exerciţii teoretice până la sfârşitul săptămânii, pe care le vom pune în practică prin mobilizarea pe teren a unui număr important de oameni”, a spus comisarul de poliție Michel Cadot.

Exerciţiul se numeşte „Sequana” şi este o colaborare între specialişti francezi, belgieni, cehi şi italieni. Oficialii parizieni au realizat şi o simulare a inundaţiilor, care ar afecta, printre altele, curtea de onoare a muzeului Luvru şi ar face imposibil accesul la Domul Invalizilor. 10.000 de soldaţi ar urma să fie mobilizaţi rapid în caz de pericol, iar dacă situaţia o impune, militarii vor fi ajutaţi de poliţişti şi pompieri.

(Parizienii n.red) nu conştientizează pericolul, deşi riscul unor inundaţii de amploare, un risc ce va avea consecinţe importante, va apărea într-un viitor apropiat”, a precizat Michel Cadot.

Potrivit autorităţilor din capitala Franţei, peste un milion de oameni ar rămâne fără curent electric în cazul unor inundaţii asemănătoare celor din 1910.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri