Parlamentul European dă peste cap planurile britanicilor pentru Brexit

Data actualizării: Data publicării:
parlamentul european

Parlamentul European dă peste cap planurile britanicilor pentru Brexit. Europarlamentarii consideră că nu există suficiente progrese pentru ca negocierile să poată trece în etapa următoare şi au votat o rezoluţie în acest sens.

Datoriile financiare pe care Marea Britanie le are față de Uniunea Europeană și viitorul statut al cetățenilor europeni din Regatul Unit sunt cele care țin discuțiile pe loc. În ceea ce-l priveşte, președintele Comisiei Europene, prezent și el la dezbaterea de la Strasbourg, privește deja spre summitul de la Sibiu.

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: „Această rută (n.red. - a Europei) o vom discuta în martie 2019 la summitul special din Sibiu, Hermanstadt, în România, unde ne vom prezenta viziunea pentru viitorul Europei şi unde vom decide, dacă vom fi pregătiţi, să apărăm şi să construim împreună în formatul 27. Viitorul nostru nu este Brexit, este Europa! Mulţumesc.”

Michel Barnier, negociator UE pentru Brexit: „Există în continuare divergențe serioase, în special la capitolul financiar. Despre această chestiune am vorbit deja aici, lucrurile sunt simple. Nu vom accepta să plătim în 27 ceea ce s-a decis că trebuie plătit în 28. E simplu. Contribuabilii din celelalte state membre n-au de ce să plătească pentru o decizie care nu le aparține.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri