Patru batalioane multinaționale NATO pe flancul de est

Data publicării:
GettyImages-491925083

„Vom fi de acord cu desfăşurarea, prin rotaţie, a patru batalioane multinaţionale robuste, în Ţările Baltice şi în Polonia. Măsura va transmite un semnal clar că NATO rămâne pregătită să apere orice stat aliat”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

E vorba despre 4.000 de militari, care vor ajunge pe flancul estic, potrivit unor informaţii furnizate de înalţi oficiali NATO.

Un batalion format din soldaţi britanici ar urma să fie staţionat în Estonia, în Letonia vor ajunge militari din Canada, iar Germania va trimite soldaţi în Lituania.

Consolidarea flancului estic va fi completată şi cu un batalion de soldaţi americani, staţionaţi în Polonia, ţară de unde ar urma să fie coordonate toate aceste trupe.

Aplicată din 2014, decizia NATO de a continua consolidarea flancului estic e un răspuns la politica agresivă a Rusiei în Ucraina şi anexarea ilegală a peninsulei Crimeea. Mesajul e că Alianţa e pregătită să apere toate statele membre, în cazul unei agresiuni externe.

Politica noastră în ceea ce priveşte Rusia nu este numai despre apărare şi descurajare şi sper ca la Varşovia să fie reafirmat angajamentul nostru către un dialog cu Rusia, dialog de pe o poziţie de forţă”, a spus Alexander Vershbow, adjunctul secretarului general al NATO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri