Poliţia spaniolă i-a identificat pe unii dintre românii fugari din restaurante

Data actualizării: Data publicării:
romanispania

Poliţia spaniolă i-a identificat pe românii care au plecat fără să plătească dintr-un restaurant din nordul ţării. E vorba de membrii aceleiaşi familii, care şi-au făcut un obicei din a da astfel de lovituri. Şi nu sunt deloc puţine.

Se laudă inclusiv cu o nuntă de 10.000 de euro de la care au plecat tot fără să achite nota. Angajaţilor restaurantului din nordul peninsulei iberice nu le vine nici astăzi să creadă ce s-a putut întâmpla.

Metoda românilor a funcţionat perfect. Planul a fost pus în aplicare la o nuntă la care au participat 200 de persoane, într-un restaurant din nordul Spaniei. După ce au mâncat şi au băut de peste 10.000 de euro, oamenii s-au făcut nevăzuţi. Scenariul s-a repetat la un local dintr-un oraş vecin. 120 de români de etnie romă au petrecut atunci la un botez, dar au fugit fără să mai achite nota de plată de 2000 de euro. Ospătarii povestesc că au încercat să-i oprescă, însă aceştia sau ameninţat că dau cu maşinile peste ei.

Ismael Flores, poliţist: „Au fost identificate mai multe persoane, avem numere de înmatriculare de la maşini, toţi aparţin aceleiaşi familii şi am aflat că au mai facut lucruri de genul ăsta şi în alte locuri”.

Ospătarii povestesc că au încercat zadarnic să-i oprescă pe clienţii fugari, însă aceştia i-au ameninţat că dau cu maşinile peste ei.

George Ibrasu, şef de sală: „Nu mi s-a mai întâmplat niciodată (aşa ceva n.red.). E pentru prima oară, şi am organizat mai bine de 1.000 de evenimente. Am rămas aşa, ca nişte proşti, am aşteptat a doua zi să vedem dacă revine vreunul dintre ei pentru a ne spune ceva, pentru a cere nota de plată, dar nimic!”

Laura Arias, proprietara restaurantului: „Au zis că plătesc a doua zi, dar a doua zi nu au apărut, aşa că am mers la poliţie”.

Odată identificaţi infractorii, rămâne de văzut cum va acţiona poliţia.

Silvia Gonzalez, jurnalistă spaniolă: „Forţele de poliţie le sunt pe urme. Ar fi vorba de oameni care locuiesc în acest cartier din Ponferrada, iar vecinii ne spun că este vorba de persoane foarte periculoase”.

Citiți și: VIDEO. Isprava românilor îi inspiră pe umoriştii spanioli

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri