Presa din Marea Britanie l-a criticat în termenii cei mai duri pe Trump, după summitul cu Putin

Data publicării:
presa uk trump putin

Ziarele de limba engleză l-au taxat drastic pe Donald Trump după întâlnirea cu Vladimir Putin de la Helsinki. Din declaraţiile făcute la conferinţa de presă comună şi, apoi, în interviuri pentru Fox News reiese că preşedintele rus a afirmat răspicat că ţara sa nu a intervenit în alegerile prezidențiale din SUA. Iar preşedintele american l-a crezut chiar în detrimentul serviciilor secrete din propria țară.

Daily Mirror a avut cel mai acid titlu. Pe prima pagină a ziarului britanic, Donald Trump este numit „Pudelul lui Putin”.

The Guardian a titrat: „Este chiar trădare”, folosind un extras din declaraţia făcută de fostul şeful al CIA după discuţiile Trump-Putin.

Preşedintele Putin spune că nu e Rusia”, a scris The Independent, care l-a citat, cu o doză de ironie, chiar pe preşedintele SUA.

Metro, cel mai citit ziar britanic, se întreabă pe prima pagină „A pierdut Trump mingea?” şi foloseşte o poză a momentului când Vladimir Putin îi înmânează omologului său una din mingile oficiale ale Campionatului Mondial de Fotbal, proaspăt încheiat în Rusia.

Ziarul "i" a afirmat că „Trump a luat partea Rusiei în faţa FBI”.

Titluri similare s-au regăsit în Financial Times, care a scris „Trump îi ia apărarea lui Putin când a venit vorba de acuzaţiile de implicare în alegerile SUA”, şi în The Scotsman, care a titrat „Implicarea în alegeri: Trump ia partea Rusiei în faţa FBI”.

Cotidianul Evening Standard are pe prima pagină tot un citat din Donald Trump: „Lumea vrea ca noi să ne înţelegem”.

Citiți și „Act de trădare!”. Critici în SUA la adresa lui Trump după întâlnirea cu Putin

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri