Radicalizarea rapidă și neașteptată a „teroristului cu ciocan” de la Paris

Data publicării:
notre dame

Un jihadist novice, trecut printr-un proces de radicalizare surprinzător de rapid. Acesta este profilul algerianului care acum patru zile a atacat cu un ciocan o patrulă de poliţie la Paris.

Descoperirile în cadrul acestei anchete îi îngrijorează pe procurorii francezi. Cu nici un an în urmă, cunoscuţii îl descriau pe acest bărbat, jurnalist de profesie, drept un fervent apărător al valorilor occidentale.

În decurs de câteva luni, expus la propaganda grupării Stat Islamic, a ajuns să aibă intenţii criminale. În locuinţa sa, poliţia a descoperit printre altele şi un manual al lupului singuratic distribuit pe reţelele online ale jihadiştilor.

„Părea integrat profesional, nu a dat niciodată semne de radicalizare, nu a fost niciodată condamnat, nu era cunoscut serviciilor de informaţii şi, cel puţin din câte ştim până acum, nu avea legături cu persoane aflate în zona irako-siriană. A mărturisit că s-a autoradicalizat pe internet şi a jurat loialitate (ISIS, n.red.), atât în scris, cât şi într-o înregistrare video făcută acasă”, a spus Francois Molins, procurorul general al Franţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri