Recep Erdogan acuză Occidentul că susţine terorismul şi pe autorii loviturilor de stat

Data publicării:
erdogan tribuna

Recep Erdogan, preşedintele Turciei: „Sprijină sau nu Occidentul terorismul? Occidentul este de partea democraţiei sau a terorismului? Din păcate, Occidentul sprijină terorismul şi loviturile de stat.”

Acuzaţiile lui Recep Erdogan nu se opresc aici. Preşedintele Turciei arată cu degetul în special către Statele Unite. Vrea extrădarea clericului acuzat că ar fi pus la cale tentativa de lovitură de stat. De altfel, o a doua cerere pentru arestarea lui Fethullah Gülen a fost trimisă deja la Washington.

Recep Erdogan, preşedintele Turciei: „Ce fel de parteneri strategici suntem dacă tu păstrezi în ţara ta o persoană implicată într-un caz de securitate naţională, atunci când eu cer extrădarea acelei persoane?”

Erdogan nu a vorbit în termeni buni nici despre Uniunea Europeană.

Recep Erdogan, preşedintele Turciei: „Noi am protejat Europa. Europa, însă, nu şi-a respectat promisiunile. Ne-au promis trei miliarde de euro până la sfârşitul anului, dar acei bani, care vor fi folosiţi pentru refugiaţii sirieni şi irakieni, nu au fost trimişi.”

Criticile Ankarei primesc un răspuns tranşant de la Berlin.

Frank Walter Steinmeier, ministrul german de Externe: „Există anumite condiţii care trebuie îndeplinite pentru ca regimul de vize să fie relaxat şi toţi cei implicaţi ştiu asta. Turcia şi-a luat angajamentul de a îndeplini aceste condiţii. (...) Nu realizăm nimic dacă ne ameninţăm reciproc şi lansăm ultimatumuri. (...) A rupe orice legătură este cel mai rău lucru pe care îl poţi face în politică.

Sursa: auswaertiges-amt.de

Între timp, poliţia a descins în spitalul militar din Ankara după ce au fost emise 100 de mandate de arestare pe numele unor angajaţi, inclusiv medici. Toţi sunt bănuiţi că ar fi avut un rol în lovitura de stat eşuată din 15-16 iulie. Nici lumea fotbalului nu scapă de răzbunarea actualei guvernări. 94 de arbitri şi alşi oficiali ai Federaţiei turce de Fotbal au fost concediaţi pentru presupuse legături cu mişcarea Gulen considerată a fi artizana loviturii de stat eşuate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri